Mienaki

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda ara ara şöyle bir sorun yaşıyorum:

Bir oyunu kapattığım anda ekran tamamen siyah kalıyor. Bu sırada Discord'dan gelen sesleri ve çalan müziği duyabiliyorum, fakat mikrofonum karşı tarafa gitmiyor. Yani sistem çalışıyor gibi görünüyor ama görüntü gelmiyor ve bilgisayarı kullanamıyorum. Sorun sadece reset attığımda düzeliyor.

Bu durum özellikle tam ekran oyunlarda ve bazen de çok fazla Alt+Tab yaptığım zaman ortaya çıkıyor. Nadir bir sorun, ancak donanım mı yazılım mı emin olamadım. Bu problemin kaynağını nasıl tespit edebilirim? Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda ara ara şöyle bir sorun yaşıyorum:

Bir oyunu kapattığım anda ekran tamamen siyah kalıyor. Bu sırada Discord'dan gelen sesleri ve çalan müziği duyabiliyorum, fakat mikrofonum karşı tarafa gitmiyor. Yani sistem çalışıyor gibi görünüyor ama görüntü gelmiyor ve bilgisayarı kullanamıyorum. Sorun sadece reset attığımda düzeliyor.

Bu durum özellikle tam ekran oyunlarda ve bazen de çok fazla Alt+Tab yaptığım zaman ortaya çıkıyor. Nadir bir sorun, ancak donanım mı yazılım mı emin olamadım. Bu problemin kaynağını nasıl tespit edebilirim? Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.
Bilgisayarının zorlandığı oyunlarda mı yaşıyorsun?

LoL'de yaptı mesela tam ekran modun da cünkü pencereli yaptığım da sürekli FPS düşmesi giriyordu dün de where wind meet de yaptı kapatınca diğerlerini anımsayamadım.

LoL'de yaptı mesela tam ekran modun da cünkü pencereli yaptığım da sürekli FPS düşmesi giriyordu dün de where wind meet de yaptı kapatınca diğerlerini anımsayamadım.

Discord'da donanım hızlandırmayı kapatıp dener misin?

İşten gelince denetim bana tam olarak belirttiğin adımı nasıl yapacağimı tarif edebilir misiniz?

İşten gelince denetim bana tam olarak belirttiğin adımı nasıl yapacağimı tarif edebilir misiniz?
Discord uygulamasını açın. Sol alt köşede, kullanıcı adınızın yanındaki dişli simgesine tıklayarak Ayarlar'ı açın. Soldaki menüden Ses ve Görüntü'yü seçin. Aşağı kaydırın ve Donanım Hızlandırma'yı bulun.

Discord uygulamasını açın. Sol alt köşede, kullanıcı adınızın yanındaki dişli simgesine tıklayarak Ayarlar'ı açın. Soldaki menüden ses ve görüntü'yü seçin. Aşağı kaydırın ve donanım hızlandırma'yı bulun.

Şimdi işteyim gece uygulayacağım çok teşekkürler peki bunun sebebi nedir neden bundan laynaklandığını düşündünüz ve bu yapacağımız ilerleme bize ne artısı ve eksisi olacak acıklayabilir misiniz?