Öz güvenim yok ve insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 23231
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 109
  • Etiketler Etiketler
    iletişim yok

23231

Becerikli
Yakından tanıdığım kişiler hariç çoğu kişiyle konuşamam öz güvenim çok düşük bir restorana bile gitsem garsonu çağırmakta bile zorlanıyorum çok ufak şeylerden kalbim kırılabiliyor bir kızla konuşurken kekelemeye başlıyorum zar zor konuşuyorum hatta bazen ailemle bile konuşmaktan çekiniyorum durumum bu bana ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda verilebilecek 2 öneriden fazlasına ihtiyacın yok. Özgüveni artıran hiç şüphesiz iki şey vardır insanda.

• Kendini beğenmişlik ve ego
  • Tecrübeler

Durmadan kendini geliştir. Futbol ve siyaset dışında konuşabileceğin şeyler olsun. Her konu hakkında ufak ufak bilgiler edin, en azından sohbet başlatmana veya bir konuşmada fikrini belirtmene yardımcı olur.

Spora başla. Vücudunu geliştiren birisi, dışarıdan bakıldığı zaman "Bu kişi kendisine bakıyor" imajı yaratır. Güzel vücuda çuval giydirsen yakışır. Giyimin ilk bakışta ne kadar önemli bir rol oynadığını tartışmaya gerek yoktur diye düşünüyorum.

Son olarak olabildiğince girişken ol. Hayatında da girişken insanlar olsun. Yer yer onları izle ve olaylara nasıl tepkiler verdiklerini öğren. İnisiyatif almaktan çekinme. Daima aranan kişi ol. Bir konuda fikrin sorulduğu zaman saçma olsa bile cevap ver, "fark etmez" deme. Fikir ve düşüncelerinin destekçisi ol. Bu seni marjinal yapar.

Tüm bu saydıklarımı yaparsan zaten bambaşka bir kişiye dönüştüğünü zamanla göreceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…