Hocam bakın anlatamadım. Biraz daha düzgün yapsalar keşke şu siyaset işini. Bu iş mahalle kahvehanesinde muhabbet eder gibi yapılmaz. Siyasetin belli bir dili olmalı.
Hocam ben de diyorum ki simit/çay hesabıyla, din/kitapla bu iş yürüyorsa ülkede herkes ekonomiyle alakali bütün kitaplari okuyup, yutmuş gibi açıklama yapmanın kime ne yararı var? Dümdüz diyip geçiyor işte.

Nasıl yapılacağını anlatsa oyunun artacagini hic düşünmüyorum. En uç bir olay olmadiktan sonra neredeyse kimse fikir değiştirmiyor ülkede. Babasıymış gibi savunuyor kimi destekliyorsa.
Tabii ki siyasetin bir dili olmali ama seçmenin de belli bir zeka seviyesine sahip olmasi lazim.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin vizyonunun Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne tam üye yapmak olduğunu vurguladı. İktidara geldiklerinde fiyatlardan bir 'sıfır' atılacağını belirten Özel, "Maaşlar bugünkü seviyede kalırken masraflar düşecek. Örneğin, dana kıyma 55 lira, kuzu pirzola 70 lira olacak. 1 litre rakı 140 lira. Hesap böyle" dedi.

Vereceği vaate tüküreyim, siyasilerin alayı Recep için çalışıyor.

Dezenflasyon döneminde fiyatların geri gelmediğini sadece zam oranlarının düştüğünü bildiğini düşünüyorum genel başkanın umarım iktidar eleştirilerini yaparken konuları dikkat ediyordur.
Sn. özel iktidarın ekmeğine yağ sürüyor bazen, bu gibi söylemler muhafazakar olan iktidar partisinin elinde seçim günü büyük bir koz olacak.
Halbuki tek yapması gereken seçimden 1 sene öncesine kadar belediye işlevselliklerini arttırıp bu enflasyon ortamında dahi hizmet verebildik, "ekonomiyi daha iyi şartlara getirip Avrupa Birliği müzakerelerini tam gaz devam ettireceğiz" sloganıyla ilerlese %50 barajını çok rahatça geçebilecek ama bu vaatler iktidar ittifakı tarafından yarın öbür gün önüne çıkacak. Bkz; selahattin demirtaş söylemleri vb.
Sn. kılıçdaroğlu gibi ben aday olacağım illa derse cumhurbaşkanlığı seçimini de belediyelerin seçimini de kaybeder ve sonrasında istifası beklenir Ekrem İmamoğlu'na parti başkanlığının kapıları sonuna kadar açılır.
Özgür özel bu kadar politikaya yabancı olacağını sanmıyorum.