@3399 @pawEn
Başlık haberi veren sayfalar tarafından çarpıtılmış olabilir ama bu adamın muhalefet olarak sorunlari umursadığı pek yok. 10 lafından 8'i azinlik hakları, Kürtlerin çektiği sorunlar, azinlik zimbirtilari falan filan.
Yahu, işin özünde bu ülkede Kürt ol yahut Türk ol yahut Ermeni ol; vatandaşlık alıyor musun? Evet alıyorsun. Doğum vatandaşlığı alıyorsun yahu. T.C vatandaşı anayasa altında ayrılmaz. Bu adamlar T.C okullarında okuyor mu, T.C sosyal haklarından yararlanıyor mu? En basit olarak SGK gibi sosyal kurumlardan hizmet alıyorlar mı? Yahu evet, alıyorlar. İsterlerse, şartlar el verisliyse savcı ve hakim, bürokrat, subay bile olabiliyorlar. Ben hiç devlet nezlinde şu dönemde "sen Kürtsün ve asker olamazsin" dendiğini görmedim yahut Kürt olduğu için okula alınmayan da yok. Guvenlik soruşturmasından kalırsan tabii o mesleklere almazlar seni.
Oldu, ben de gidip terör örgütüne üye olayım sonra devlet beni neden savcı yapmıyor diye ağlayayım? Tekrar diyorum, birey olarak bir yere bağın yoksa her şeyden yararlanirsin bu kadar BASIT. Ya kimilerinin derdi yeni bir devlet derdi, bunu anlamamak için bir insanın akli yetilerinde kısıt olmalı. Sizce güncel sorunlarimiz hala ve hala bunlar mi? Özel gerçekten ilginç bir profil. Yok kardeşim sen yanlışsın dersen de buyurun sebebini anlatın. Büyük bir zevkle dinlerim, yanlısimi kabul ederim. Siyaset ve kamu yönetimi okuyorken, hukuk eğitimi de alıyorken; bir de bu eylemleri sınıfta binbir çeşit insanla, onlarca farklı ilden gelmis insanla gerçekleştiriyorken bir ayrım falan olmadığını çok net görebiliyorum.