Suriye vatandaşlarına çifte vatandaş hakkı kalkar otomatik iptal olur dersin veya başka şekilde de. İstenirse her türlü çözüm bulunur. Buradaki durum hem iktidar hem muhalefet buna karşın bir şey yapmıyorlar. :D

Zorunlu gönderme kolay olmaz ama kesinlikle hayata geçirilebilir. Çoğunun vatandaşlığı yok ve kaçak statüsündeler artık. Yakaladığın gibi sınır dışı edebilirsin. Dönmezse nasıl yapacak bir şey yok? Ya seve seve ya da zorla gidecekler? Hükumet göndermek istesin 1 sene içinde 1 tane Suriye'li kalmaz.

Canım dostum benim. Bu adam hiçbir Suriyeli geri dönmeyecek falan mı demiş? Şu an ülkede vatandaşlık alan 300.000 civarı Suriyeli var bu sayıya burada doğanlar dahil değil. Allah bilir belki 1 milyona yakın Suriyeli vatandaş var. Bunlar ne olacak adam onu anlatıyor sana. Çifte vatandaşlığı iptal ettin adam Türkiye vatandaşlığını seçti. Ne yapacaksın? Örneğin bana Yunanistan ve Türkiye vatandaşlığı versen birisini seç desen cümle bitmeden Yunanistan vatandaşlığını alırım. Sen yüzbin suriyelinin yaşadığı Fatih'e kaçak yakalamaya gir de bak bakalım kaç kişiyi şehit veriyorsun orada gör. Sanki sokaktan köpek topluyorsun... Bunun siyasi, politik ve ekonomik etkilerini hiç düşünmüyorsunuz.

Canım dostum benim. Bu adam hiçbir Suriyeli geri dönmeyecek falan mı demiş? Şu an ülkede vatandaşlık alan 300.000 civarı Suriyeli var bu sayıya burada doğanlar dahil değil. Allah bilir belki 1 milyona yakın Suriyeli vatandaş var. Bunlar ne olacak adam onu anlatıyor sana. Çifte vatandaşlığı iptal ettin adam Türkiye vatandaşlığını seçti. Ne yapacaksın? Örneğin bana Yunanistan ve Türkiye vatandaşlığı versen birisini seç desen cümle bitmeden Yunanistan vatandaşlığını alırım. Sen yüzbin suriyelinin yaşadığı Fatih'e kaçak yakalamaya gir de bak bakalım kaç kişiyi şehit veriyorsun orada gör. Sanki sokaktan köpek topluyorsun... Bunun siyasi, politik ve ekonomik etkilerini hiç düşünmüyorsunuz.
Canım abim. Bu adama bu halk muhalefet yapsın diye oy vermedi mi? Hiçbir şartlar altında Suriyelilerin burada üniversiteye gitmesini, devam etmesini savunamaz. Vatandaşlıktan çıkarma işi tercihe de bırakılmayabilir veya başka bir yol da bulunabilir. Dediğim gibi sadece istemek yeterli çözüm bulmak için.

Fatih'te eğer bugün kaçakları yakalamaktan korkarsan yarın öbür gün sayıları artıp kontrol edilemez noktaya gelince ne olacak? Tavşan gibi ürüyorlar. Bugün 1 ise yarın 10 olacaklar. Şu anda bütün önlemler alınıp bir an önce kaçaklar yakalanmalı. Yarın çok geç olabilir.

Siyasi, politik ve ekonomik olarak gelecekte bunlar çok daha büyük sorun olacak. Nüfusları artıp parti kursalar, hak iddia etseler ne olacak ki şu an bile bazı yerlerde hak iddia ediyorlar. Ekonomik olarak da zaten zorda olan bir ülkeye 10 milyon kişi ve gelecekte artacak kişilerin olması felakete sürüklemez mi sizce de hocam?

Daha Bugün açıklama yaptı Emlak Odası. Suriyeliler giderse ortalama 20K olan kiralar 12K-13K bandında düşer diye. Gönderilirlerse işsizlik azalır, patronlar sigorta yapmadan üç kuruşa işçi çalıştırıp zengin olmaz. Gıda talebi azalır fiyatlar düşer diye sayılır hocam.

Tabii 1 günde olmaz bu iş ama sürece başlanması lazım. Zaman bizim aleyhimize işliyor...