Aslında bakarsan iyi olmuyor. Önümüzdeki seçime kadar AKP'yi tahtından edecek tek parti CHP olur.

Adam akıllı muhalefet gelse amenna fakat önümüzdeki seçim ya AKP ya CHP kazanacak. Gidişat AKP'yi gösteriyor, CHP'den şahsen ümidim yok.
Daha halen aynı mentalite devam ediyor. Yaklaşık 25 yıldır aynı mentalite... AKP'nin en çok istediği şey, CHP'nin her zaman ana muhalefet olarak kalmasıdır; CHP'nin de en çok istediği şey budur. Genel seçimi kazanmak gibi bir niyetleri yok. Her seferinde de seçimi kazanmaları için oy verdiğiniz senaryoda ise gene ana muhalefet olarak kalıyorlar ve her seferinde kasıtlı bir şekilde saçma sapan politikalarla seçimi kaybediyorlar. Çözümü basit: CHP'den daha fazla oy alacak başka bir ana muhalefet partisi görmemiz lazım. Gerekirse bir seçim kaybedeceğiz zaten 25 yıldır kaybetmişiz.

CHP seçmeni, CHP için bir konfor alanı oluşturmuştur; 'Ne yaparsak yapalım bize oy verecekler.' rahatlığı vardır. Artık bu statükonun kırılması lazım.

Daha halen aynı mentalite devam ediyor. Yaklaşık 25 yıldır aynı mentalite... AKP'nin en çok istediği şey, CHP'nin her zaman ana muhalefet olarak kalmasıdır; CHP'nin de en çok istediği şey budur. Genel seçimi kazanmak gibi bir niyetleri yok. Her seferinde de seçimi kazanmaları için oy verdiğiniz senaryoda ise gene ana muhalefet olarak kalıyorlar ve her seferinde kasıtlı bir şekilde saçma sapan politikalarla seçimi kaybediyorlar. Çözümü basit: CHP'den daha fazla oy alacak başka bir ana muhalefet partisi görmemiz lazım. Gerekirse bir seçim kaybedeceğiz zaten 25 yıldır kaybetmişiz.

1-1.5 yıl sonra olacak seçime CHP dışında hangi muhalefet partisi yüksek oranda oy toplayacak kadar hazırlanıp halkı ikna edebilir? Sende bu halkın takım tutar gibi parti tuttuğunu öğrenememişsin.

CHP gelince AKP gibi kök mü salacak? Sonraki seçimde seçilsin diyelim. Ondan sonraki seçimde başka bir muhalefet partisi büyüyebilir. Ben seçim senaryosu sadece AKP ve CHP'den oluşsun demiyorum. Sonraki seçimde AKP'nin gitmesi isteniyorsa CHP kazanmak zorunda. Gerekirse CHP basamak iktidarı olsun işi bilen bir muhalefet oluşacaksa.

1-1.5 yıl sonra olacak seçime CHP dışında hangi muhalefet partisi yüksek oranda oy toplayacak kadar hazırlanıp halkı ikna edebilir? Sende bu halkın takım tutar gibi parti tuttuğunu öğrenememişsin.

CHP gelince AKP gibi kök mü salacak? Sonraki seçimde seçilsin diyelim. Ondan sonraki seçimde başka bir muhalefet partisi büyüyebilir. Ben seçim senaryosu sadece AKP ve CHP'den oluşsun demiyorum. Sonraki seçimde AKP'nin gitmesi isteniyorsa CHP kazanmak zorunda. Gerekirse CHP basamak iktidarı olsun işi bilen bir muhalefet oluşacaksa.
Kazanaydı o zaman 25 yıldır beni alakadar eden problem değil.

Yolüstü düğün arabasına da uğradı, doğru dili kullanmayı öğreniyor.

O değil de ben bu olayları sanki geçmişte okumuştum.
Çok benzer noktalar var.
AP partisi başa geldiğinde ülkeyi o kadar çok düşman etmişki CHP'ye,
Halk artık kitleler halinde CHP'ye ve atamıza saldırır olmuş.
Olaylar çığırından çıkmış.
Ve sonunda asker olaya el koymuş.
Haklı veya haksız orası ayrı konu.

Yapılan bazı hareketler ve toplumun bunları aptalca desteklemesi son derece mantıksız. Ben bir lider olsam asla böyle şeyler yapmazdım. Bence Özgür Özel, kendi çıkar ve menfaatlerini ön planda tutuyor. Oysa olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde halktan 100 bin imza toplamak son derece kolay olurdu.

Burada bazı çelişkiler var:

Özgür Özel, kendine güvenmediği ve halktan yeterli desteği bulamayacağını anladığı için mi böyle bir yol izledi?
Yoksa partisi içinde kendisi dışında birinin ön plana çıkmasını engellemek mi istedi? (Ki ben bu ikinci ihtimali daha mantıklı buluyorum.)