Konuşmasının az bir kısmını dinledim. Benim hislerimin tercümanı birisi. Ben bu adamı çok sevmeye başladım.

Şunları söylemeden edemeyeceğim. Bu konu kesinlikle siyaset amaçlı değildir. Açma amacım sadece bildiğiniz üzere hayat şartlarının yıllardır kötüleşmesi. Bunu en büyük oranda dile getiren Özgür Özel'dir. Bir şeyler yapmaya çalışıyor tek başına.

Adam gibi bir ev için yani rutubetsiz ve boyası dökülmeyen, sizi hasta etmeyen güzel bir yaşam alanınızın olması için tutacağınız ev minimum 20.000 lira. Girerken emlakçı, depozito toplam 60.000 lira. Diğer kalemleri dile getirmeye gerek yok, herkes biliyor. Kısacası bir ev tutmak ve kendinize hayat kurmanın bedeli diğer ücretlerle birlikte ilk ay için minimum 90.000 lirayı buluyor. Özel sektör en baba işi yapın, size ödeyeceği max. 40.000 lira. Fabrikalar falan hariç tutuyorum, oralar da isterseniz giremiyorsunuz. Kaç defa CV gönderdim, başvuru yaptım, dönmediler bile.

Asgari ücretin 28.075,50 olan bir ülkede sadece karnınızı doyurmak için çalışıyoruz. Ben bu geçim derdinden bıktım, hayat şartlarından bıktım, artık değişmesini istiyorum. Herkesin memur olacak kadar ders çalışmaya imkanı yok. Kaç defa iş görüşmesine gittim, dayısı olan giriyor. Sadece 1 tanesine girebildim, o da aşırı tehlikeli bir işti ve dinlenmeden gün boyu çalıştık. Özel sektör genel olarak kurumsal bir firma değilse böyle maalesef. Faizler yüksekken faizleri düşürdüklerinde TL'nin nasıl bir aşağı bir yukarı hareket ettiğini unutmayın. Faizler yüksek, şu an düşürdüklerinde ne olacak acaba? (Yatırım tavsiyesi değildir.) Ben bu ekonomi modelini de beğenmiyorum. Bir milyon lirası olan faize yatırsa asgari ücret kadar geliri oluyor her ay. Zengin, parasına hiç yorulmadan para katarak bizim gibi günübirlik işlerle ve bir şeyler başarmaya çalışan insanlar heba oluyorlar. Değişimin vaktinin geldiğini ve geçtiğini düşünüyorum. Artık kast sistemine doğru gidiyoruz; Hindistan, Pakistan gibi zenginle yoksulun arasındaki uçurum felaket derecede yüksek olmaya başladı.

Kaçınızın babası annesi emekli olduğunda Alanya, Marmaris gibi yerlere tatile gitti? Daha şehirden çıkamıyorken elin gevurları TAA Almanya, İngiltere'den çıkıp günlerini gün ediyorlar oralarda. Oralara dedelerimiz kan dökerek bizler için kazandılar. Büyük fedakarlıklar yaptılar. Ülkenin güzelliklerini bizim yaşamamız lazım en başta. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde böyle bir durumu göremezsiniz. Şu an küresel olarak bir ekonomik kriz var fakat hiçbirisi bizimki kadar değil.

Neyse, diyeceklerim bu kadar. Umarım bu yazım birilerinin gözlerini açar ve der ki: "Bundan sonra oyumu kendim için kullanacağım, birileri için değil."

Tam konuşması.

[/SPIOILER]

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlısı olsun şimdiden ama ben birçok milletvekilinin ve belediye başkanının yeni partiye geçeceğinden şüpheliyim.

Ben bu konuya biraz daha temkinli yaklaşmaktan yanayım. Bu ülkenin bir iktidara, bir de muhalefete ihtiyacı var; ancak doğru şekilde.

Sayın Özel'in daha yakın geçmişte Tunceli'yi "Dersim" olarak telaffuz ettiği, ülkede ne kadar azınlık grup varsa (Kürt - Alevi vb.) hepsine ayrı ayrı kapitülasyon talep ettiği unutulmamalıdır. Şimdi aranızdan "İktidar, Kürt sorununa dikkat çekmiyor mu?" diyenleriniz olacaktır. Sizi tenzih ederim ki onların yaptığı, Sayın Özel'in yaptığının ancak 1/10'u niteliğinde.

Ülkede değişim şart ama doğru kişiyle... Sırf "Başımızdaki gitsin de kim gelirse gelsin." yaklaşımıyla hareket etmek, en başta bu ülkenin geleceğini tehlikeye atar.

Bu arada, "Bu da malum partili" şeklinde iftira atacak "çocuk forum kullanıcıları" hiç zahmet etmeyip az ötede dursun, anlamadığı konular hakkında yorum yapmasın.

Ben bu konuya biraz daha temkinli yaklaşmaktan yanayım. Bu ülkenin bir iktidara, bir de muhalefete ihtiyacı var; ancak doğru şekilde.

Sayın Özel'in daha yakın geçmişte Tunceli'yi "Dersim" olarak telaffuz ettiği, ülkede ne kadar azınlık grup varsa (Kürt - Alevi vb.) hepsine ayrı ayrı kapitülasyon talep ettiği unutulmamalıdır. Şimdi aranızdan "İktidar, Kürt sorununa dikkat çekmiyor mu?" diyenleriniz olacaktır. Sizi tenzih ederim ki onların yaptığı, Sayın Özel'in yaptığının ancak 1/10'u niteliğinde.

Ülkede değişim şart ama doğru kişiyle... Sırf "Başımızdaki gitsin de kim gelirse gelsin." yaklaşımıyla hareket etmek, en başta bu ülkenin geleceğini tehlikeye atar.

Bu arada, "Bu da malum partili" şeklinde iftira atacak "çocuk forum kullanıcıları" hiç zahmet etmeyip az ötede dursun, anlamadığı konular hakkında yorum yapmasın.
En azindan bebek katilini hapisten cikarmaya calismiyor.

Hayırlısı olsun şimdiden ama ben birçok milletvekilinin ve belediye başkanının yeni partiye geçeceğinden şüpheliyim.
Kendileri bilirler. Degisim sart. Bir sonraki secimden umutluyum.

Baba ocağı dedikleri yeri biraktilar ve muhalefet oy bölünmesiyle yine kaybedecek.
Siyasette baba ocağı falan olmaz arkadaş, bu kadar net. Ben de babadan CHP’liydim, çocukluğumdan beri her türlü desteği verdim, peşlerinden koştum. Ama artık yetti, buraya kadar. Şu geldiğimiz noktada çok net görüyorum ki Türkiye siyasetinden hiçbir şey olmuyor, bundan sonra da dünya gözüyle hiçbir şey olmaz.

Biz partileri aile yadigarı gibi, körü körüne destekledikçe adamlar bizi çantada keklik gördü. Nasıl olsa oyları garanti diye ne kendilerini düzelttiler ne de bu ülkeye bir faydaları dokundu. Siyaset dediğin şey bu ülkede sorun çözme aracı değil; tamamen koltuk kapma, kendi yandaşını doyurma ve rant devşirme kapısı olmuş. Ne iktidarın umurundayız ne muhalefetin. Herkes kendi düzenini koruma derdinde.

Ortada ne bir proje var ne bir vizyon. Tek yaptıkları toplumu birbirine düşman edip, kutuplaştırıp, korku üzerinden oy toplamak. Biz de her seçimde 'aman o gelmesin, aman bu kazanmasın' diye istemeye istemeye sandığa gidip aynı tiyatroya figüran oluyoruz.
Sistem tepeden tırnağa o kadar tıkanmış, o kadar çürümüş ki içeriden bir şeylerin değişme ihtimali sıfır. Seçim kaybeden lider arsız gibi koltuğuna yapışıyor, başarısızlığın faturasını bile bize kesiyorlar. Parti içi demokrasi zaten yalan. Aktörler değişiyor ama bu kısır döngü, bu kayıkçı kavgası hiç değişmiyor. O yüzden artık benim için bu defter kapandı; bu sistemden de bu siyasetçilerden de hiçbir cacık olmaz.