seeraddar

Yetkin
Ben, Özgür Özel'in AKP'nin adamı olduğunu düşünüyorum. Bu fikrim İmamoğlu tutuklandığından beri vardı ama uzun süre dillendiremiyordum. Çünkü o dönemden beri yaptığı şeylere baktığımda, halkın öfkesini gerçekten yönlendirmek yerine yatıştırmaya çalıştığını düşünüyorum.

İmamoğlu tutuklandığında da, Kemal Kılıçdaroğlu yeniden gündeme geldiğinde de Özgür Özel'in yaptığı tek şeyin insanları sakinleştirmek olduğunu gördüm. Eline telefonu alıp ışığı açıyor, şarkı eşliğinde sağa sola sallıyor. Bana göre bu, halkın içindeki tepkiyi söndürmekten başka bir işe yaramıyor. İnsanların öfkesi büyüyeceğine, zamanla dağılıp gidiyor. Ben Özgür Özel'in bugüne kadar gerçekten kayda değer bir iş yaptığını görmedim.

Ayrıca oy kaybetmek için elinden gelen her şeyi yaptığını düşünüyorum. Kürtlerle ilgili açıklamaları, tavırları ve genel siyaseti bana göre milliyetçi seçmenden uzaklaşmasına neden oluyor. Ben bu adamın Türklük adına ortaya koyduğu net bir duruş da görmedim. Buna rağmen insanlar o kadar çaresiz ve alternatif o kadar az ki yine de ona yöneliyorlar. Anketlerde oylarının artmasının sebebi de biraz bu gibi geliyor bana.

Bir noktadan sonra baktılar ki Özgür Özel'in oyları yine de yükseliyor, bu kez Kemal Kılıçdaroğlu tekrar ön plana çıkmaya başladı. Kılıçdaroğlu da yıllardır beceriksiz bir siyasetçi. Seçimi kaybedeceklerini bildikleri için onu başa getirdiler. Sonuç olarak ikisi de AKP'li ama birisi tam loser.

Özgür Özel kesinlikle bu halkın potansiyelini kullanmadı. 'Kullanamadı' demiyorum çünkü o kadar belli ki aslında ne yapması gerektiği. Gerek açıklamaları, gerek Kılıçdaroğlu hakkında olumlu tavırları olsun her yönden berbat bir süreç yönetimi. Ellerinde telefonu bir sağa bir sola sallayarak şarkı söyletmek bir direniş değil, mağlubiyetin kabulüdür. Bu bir eziklik psikolojisidir, halkı bastırır ve umutsuzlaştırır. Gerçekten işe yarayacak olan genel grev ve eylem gibi çağrıları yapmaktan aciz olup, yanında onca siyasi parti olmasına rağmen adamakıllı hiçbir savunma yapamamıştır kendisi. Bu arada tabii ki lafta soruyor; "Genel Grev'e var mısınız?" diye ama soruyor sadece işte. :D Artık daha sert ve daha net adımlar atılmalı, ne olması gerekiyor daha? Zaten bayram zamanı, insanların azımsanmayacak bir kısmı direniş yapacak kadar örgütlü değil, hâlâ halkın öfkesinin sinmesi için uğraşıyor. Yok 40 gün içinde kurultay olacakmış da bilmem neymiş de. Kardeşim sen gerçekten inanıyor musun 40 güne kurultay olacağını ya? Diyelim ki olacak, bu 40 gün içerisinde suspus oturmamız gerçekten doğru olan şey mi? Akıl tutulması. Ümit Özdağ'ın itibarının fena şekilde artması lazım, bu başka türlü olmayacak. Bu arada, Kılıçdaroğlu genel başkan olursa geçmiş olsun. Özgür Özel her ne olursa olsun halkın desteğini yine de almış bir adam, ancak dede gelirse batarız. Korkunç bir tablo içerisinde nefes alıyoruz.

Kılıçdaroğlu kadar içime sine sine AKP'li demem bu adama fakat süreci nasıl yöneteceğini bilmiyor. Ciddiye alınacak tavırları ve ağırlığı yok. Başkan sıfatı taşımıyor yani. Nerede ne söyleyeceğini bilmiyor. Nasıl aksiyon alınacağını bilmiyor. Hep bir kaçamak arayışı.

İşi bilen bir adam gelseydi şu partinin başına CHP'nin oy oranı çok daha fazla olurdu. 24 yıldır iktidarda olup ülkeyi bu kadar uçuruma sürükleyen bir parti varken muhalefetin iş bilmezliği saçmalık.

Kılıçdaroğlu kadar içimesine sine AKP'li demem bu adama fakat süreci nasıl yöneteceğini bilmiyor. Ciddiye alınacak tavırları ve ağırlığı yok. Başkan sıfatı taşımıyor yani. Nerede ne söyleyeceğini bilmiyor. Nasıl aksiyon alınacağını bilmiyor. Hep bir kaçamak arayışı.

İşi bilen bir adam gelseydi şu partinin başına CHP'nin oy oranı çok daha fazla olurdu. 24 yıldır iktidarda olup ülkeyi bu kadar uçuruma sürükleyen bir parti varken muhalefetin iş bilmezliği saçmalık.

Başa gelen adam bu:

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar işe yaramaz becereksiz bir adam ki insanların onun AKP'li olduğunu düşünmesi gayet normal, adam hala milletvekili kafasında, oradan çıkamamış.

Düşünsene, o kadar kötü başkanlık yapıyor ki seni iktidarın adamı sanıyorlar. AKP'den tek farkı apo itiyle görüşmeye gitmemiş olması herhalde?