Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Öğretmen arkadaşıma sordum, dediğim gibi 9.5 sınır. 10 kalıyor.
Bizim müdür yardımcısı 10.5 olmadığı sürece sorun yok demişti, belki okul yönetimine göre değişiyordur.

Özürlü günlerin dolmadıysa veli izin dilekçesi ile özürsüz günlerin özürlüye geçmesini sağlayabilirsin.

Değerli Velilerimiz;

Takdir ve Teşekkür Belgesiyle devamsızlık arasında herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır.

▶️20 Gün Özürlü(İzinli-Raporlu)

▶️10 Gün Özürsüz olmak üzere toplam devamsızlık süresi 30 Gün olup

Özellikle Özürsüz devamsızlık 10 gün olan veya geçen öğrencimizin velilerinin Cuma gününe kadar okula gelmesi gerekmektedir.

Hepinize iyi akşamlar diliyorum🙏🏼

İdarenin attığı mesaj bu. Lise için.

Devamsızlığı işlemek veya silmek tamamen okul yönetiminin elinde olduğundan, en fazla 10 gün özürsüz olan sınırı geçmiş olsan dahi canı isterse seni gözü tuttuysa veya rica ettiysen silebilir. 10 gün özürsüz varsa başka hiç yoksa özürlüye çevrilmesi için dilekçe vermeyi deneyebilirsin böylece özürlü 20 gün hakkından yer ve bi 10 günün daha olur, sonra tekrar dilekçe verirsin böyle böyle toplam 10 gün özürsüz + 20 gün özürlü olacak şekilde 30 gün devamsızlık yapabilirsin. Özürlü hakkın varsa direkt devamsızlık öncesi doktor/aile hekimi raporu veya okul yönetimi izni alabilirsin sonradan dilekçe vermene gerek kalmaz.

Bunun dışında dediğim gibi okul yönetimine rica edersen ve genel olarak sorunsuz bir öğrenciysen kimsenin sırf devamsızlıktan hadi bi yıl daha oku diye göz yumacağını sanmıyorum. Bu silme olayıyla ilgili yasa arama çünkü yasal değil, öğrenci mecbur gelsin diye çıkarılan mantıksız bir yasaya iyi niyetli insanlar tarafından uygulanan geçici bir çözüm, internet ortamında okul ismi vb. verme sonra sıkıntı olmasın kimsenin başına.

Eğer lise öğrencisiyseniz özürsüz 10, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkınız var. İkisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalıyorsunuz. Ortaokul öğrencisiyseniz özürsüz 20 gün devamsızlık hakkınız var. 20 gün ve üzeri kalmanıza sebep olur, özürlü devamsızlık için de herhangi bir sınırı yok.