alperozer

Uzman
Cihaz
Packard Bell TJ65
Merhaba, ofisimde PGA478 soketli bir Packard Bell marka laptop var. Çok uğraştım cihazla, 4 GB ram yaptım, SSD taktım, bakımlarını yaptım, neredeyse bütün Windows sürümlerini denedim fakat Windows 7'de bile kasıyor. İşlemci kullanımı minimum %70-%80, bu yüzden işlemcisine baktım, sökülebilir tarzda bir soketi var. Core 2 Duo T6600 var içerisinde, soketi PGA478 olarak buldum İntel'in sitesinde. Bu soket tipine sizce hangi işlemci alıp takabilirim? En azından Windows içerisinde, internet kullanımında kasmayan bir cihaz olsun bizim işimizi görür. Özellikleri aşağıda belirttim:
  • Packard Bell TJ65
  • Core 2 Duo T6600
  • 4 GB DDR2 Ram
  • 120 GB SSD+ 500 GB HDD
  • GT240M 1 GB Harici Ekran Kartı
  • Windows 7 Home Premium 64 Bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Masrafa değmez büyük ihtimalle işlemci bile değişemeyebilirsiniz lehimli olma ihtimali çok yüksek. Olmasa bile uygun işlemciyi bulmak artık çok zor. Laptopu değişmek daha mantıklı artık DDR 2 tarafı artık çok yetersiz.

Lehimli olma ihtimali çok yüksek.

Eski laptopların bir kısmında soketli sistem vardı. Mesela bende kendi DV6000 cihazımı T2250'den T7200'e geçirmiştim. Gerçi pek fark olmamıştı, hiç uğraşmasam daha iyi bile olurdu. Bir de uygun BIOS falan aramakla uğraşmıştım o kadar. Benim uğraştığım dönemde ikinci eldeki uygun mobil işlemcilerin fiyatları da inanılmaz derecede pahalıydı. Mesela T7400 alacakken daha ucuz diye T7200 almak durumunda kalmıştım. Belki AliExpress ile getirilirse maaliyeti falan kurtarabilir. Öteki türlü ikinci elde 9-10 senelik işlemcilere fahiş fiyat biçenlere para kaptırmayın derim.

Eski laptopların bir kısmında soketli sistem vardı. Mesela bende kendi DV6000 cihazımı T2250'den T7200'e geçirmiştim. Gerçi pek fark olmamıştı, hiç uğraşmasam daha iyi bile olurdu. Bir de uygun BIOS falan aramakla uğraşmıştım o kadar. Benim uğraştığım dönemde ikinci eldeki uygun mobil işlemcilerin fiyatları da inanılmaz derecede pahalıydı. Mesela T7400 alacakken daha ucuz diye T7200 almak durumunda kalmıştım. Belki AliExpress ile getirilirse maaliyeti falan kurtarabilir. Öteki türlü ikinci elde 9-10 senelik işlemcilere fahiş fiyat biçenlere para kaptırmayın derim.

Her model destekliyor mu emin değilim iyi bir kaynakta göremedim değişim yapan birisine denk gelmedim işlemciyi alıp uyumsuz çalışma ihtimalide var emeğe ve parasını hak etmez.

Her model destekliyor mu emin değilim iyi bir kaynakta göremedim değişim yapan birisine denk gelmedim işlemciyi alıp uyumsuz çalışma ihtimalide var emeğe ve parasını hak etmez.

Zaten DDR2 falan epey eski kalıyor dediğiniz üzere. Benim amacım yükseltme ile laptopu multimedya cihazı yapmaktı ama öyle bile verim alamadım. Cihazda fan sesi susmak bilmiyor. Bir de PGA478 masaüstü işlemciler içindi sanırım. PPGA478 yani socket P'den bahsediliyor olması lazım konuda. Gerçi ondan bile emin değilim, bilen arkadaşlar doğrusunu söylesinler.

Son düzenleme:
Hic denk gelmedi, 4-5 kere yapmisimdir.
BİOS atman gerekebiliyor veya daha yüksek TDP değerli bir şey takarsan risk almış oluyorsun harcadığın bütçeye değmez genelde.
Çoğu model zaten işlemciyi lehimler ki laptoplar için mantıklıdır. Herhangi bir fiziki hasarı engellemiş oluyorsun termal olarak daha iyi değerler veriyor laptopun inceliğini koruyorsun ve satıcılar için en önemlisi daha iyi işlemciyi daha pahalıya satmaları. Modern cihazların çoğunda lehimlidir ve doğru olanda aslında budur sana dezavantaj gibi gözükse bile başına gelebilicek bir sürü riski azaltıyor lehimli işlemciler.