vpp

Uzman
  • Anakart: MSI Pro B660M-B
  • İşlemci: i5 12400F.
  • Ekran kartı: RX 6800.
  • İşletim sistemi: Windows 11.

Merhaba, yukarıdaki özelliklere sahip masaüstü bilgisayarımda sorunlar yaşıyorum. Dün bu sorunlardan dolayı belki düzelir diye umut ederek BIOS'u güncelledim ama sorun hala devam etmekte. Şüphem ekran kartından dolayı da olsa nasıl düzelteceğimden veya teşhisimin doğru olup olmadığından emin değilim.

Minidump Dosyası: https://gofile.io/d/W2bhvU

OCCT üzerinden sistem parçalarını test edermisin?
Genel testten ziyade parçaları ayrı ayrı test etmen sorunun kaynağını net ortaya çıkaracaktır.
Kartta sorun varsa test sırasında zaten sistem kapanacaktır ama diğer parçalardan dolayıda olabilir kör ilerliyoruz şuan.
Kernel power hatası olsa direkt %99 Kart/PSU olacak'ta mavi ekran her zaman GPU dolayı olmuyor.
Şimdi 17DK lık bir CPU+RAM testi yaptım ve hataya rastlamadım.

1746128496319.webp

Yine aynı hata hocam. Ayrıca RX 6800'ü PRO driverlar için desteklenen kartlar listesinde de göremedim.

Denedim hocam.

Ben tıkladığım gibi indirmeye başlıyor, ayrıca 6600XT ile kullanıyorum 6800'ü de destekliyor.

Bu linki dener misin, bir önceki mesajımda tekrar yanlış linki atmışım 🤦‍♂️
Sıkıntı yok hocam ancak OCCT tesleri için çoktan indirdim adrenaline driver yarın denerim olmazsa.

15Dk'lık VRAM ve 3D adaptive testlerinden sonra hata bulunamadı. Belki de driverı sil yükle yaptığımdan oldu. Gün içerisinde tekrar mavi ekrana düşersem yeni minidump dosyası ve Pro 24.Q4 driverını kurup konuyu tekrardan şenlendiririm. Yardımlarınız için teşekkürler.

Arada bir Oyunlarda/Uygulamlarda Memory hatası almaya başladım. Ancak sorun ramlerde mi yoksa VRAM'de mi bilemedim.

Son düzenleme: