Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
SUBARU Corporaiton
  • Anakart: GA-P55-UD3l
  • İşlemci: Xenon X3430.
  • Ekran kartı: Radeon HD6570.
  • İşletim sistemi: Windows 11.

AIDA64'ten sıcaklıklara bakıyordum daha sonra AIDA64'ü kapatmak için çarpı işaretine bastım ve mavi ekran yedim.
Minidump
Bundan öncede KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatası aldım ama bunda minidump dosyası oluşmadı.
Geçtiğimiz 2-3 gün bilgisayarda sürekli donmalar oluyor. HDD Tune Pro ile test yaptım 1 tane bile bad sector yok.
Performans kısmı 100'dü bu donmalardan sonra performans 94'e düştü.

1715839879502.webp

Çözüm
Ne yazık ki hiç şaşırmamış olmakla beraber ST diskin sorunlu. Diski sistemden çıkarman gerekiyor mavi ekranlara dur demek için. C: için HDD düşünüyorsan WD diskleri tavsiye ederim.
Kod:
Sistem, verileri işlem günlüğüne gönderemedi. Birim Kimliği: C:, Cihaz Adı :\Device\HarddiskVolume2 içinde bozulma olabilir.

Hata durumu: Önemli bir cihaz donanım hatası nedeniyle istek başarısız oldu.

Cihaz GUID'si: {6083168f-1c41-184c-e722-a54d33e99197}
 Cihaz üreticisi:
 Cihaz modeli: ST320DM000-1BD14C
 Cihaz düzeltmesi: KC44
 Cihaz seri numarası: Z2ACVMJ9
 Veri yolu türü: SATA

Bağdaştırıcı seri numarası:

Samsung için de aşağıdaki uyarılar var, çok yakın zamanda aldığın sorunların kaynağı da bu olabilir. Verdiği uyarıya bakılınca diskin kablolarını kontrol etmeni hatta değişmeni öneririm.
Kod:
Sistem, verileri işlem günlüğüne gönderemedi. Birim Kimliği: D:, Cihaz Adı :\Device\HarddiskVolume1 içinde bozulma olabilir.

Hata durumu: Varolmayan bir aygıt belirtildi.

Cihaz GUID'si: {9fe024b4-641d-9c96-b7e0-bc9893efd86a}
           Cihaz üreticisi:
           Cihaz modeli: SAMSUNG HD160HJ
           Cihaz düzeltmesi: BF100-08
           Cihaz seri numarası: S0XVJ13P200059
           Veri yolu türü: SATA

Ne yazık ki hiç şaşırmamış olmakla beraber st diskin sorunlu. Diski sistemden çıkarman gerekiyor mavi ekranlara dur demek için. C: İçin HDD düşünüyorsan WD diskleri tavsiye ederim.

Kod:
Sistem, verileri işlem günlüğüne gönderemedi. Birim Kimliği: C:, Cihaz Adı :\Device\HarddiskVolume2 içinde bozulma olabilir.

Hata durumu: Önemli bir cihaz donanım hatası nedeniyle istek başarısız oldu.

Cihaz GUID'si: {6083168f-1c41-184c-e722-a54d33e99197}
 Cihaz üreticisi:
 Cihaz modeli: ST320DM000-1BD14C
 Cihaz düzeltmesi: KC44.
 Cihaz seri numarası: Z2ACVMJ9.
 Veri yolu türü: SATA.

Samsung için de aşağıdaki uyarılar var, çok yakın zamanda aldığın sorunların kaynağı da bu olabilir. Verdiği uyarıya bakılınca diskin kablolarını kontrol etmeni hatta değişmeni öneririm.
Kod:
Sistem, verileri işlem günlüğüne gönderemedi. Birim Kimliği: D:, Cihaz Adı :\Device\HarddiskVolume1 içinde bozulma olabilir.

Hata durumu: Varolmayan bir aygıt belirtildi.

Cihaz GUID'si: {9fe024b4-641d-9c96-b7e0-bc9893efd86a}
 Cihaz üreticisi:
 Cihaz modeli: SAMSUNG HD160HJ.
 Cihaz düzeltmesi: BF100-08
 Cihaz seri numarası: S0XVJ13P200059.
 Veri yolu türü: SATA.

Tamamdır hocam sağ olun.

Samsung HDD'de oyunlar var. Onun ne sıkıntısı var mış?

Mavi ekran alırken Samsung HDD sisteme takılı değildi ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam sağ olun.

Samsung HDD'de oyunlar var. Onun ne sıkıntısı var mış?

Mavi ekran alırken Samsung HDD sisteme takılı değildi ama.
Attığım uyarı 3 gün önce raporlanmış. Diskin sistemde olması gerekiyor bu noktada. Varolmayan bir aygıt belirtildi hatası o anda diskin sistemde görünmediğini gösteriyor. Bu iletişim problemini vurguluyor disk ile host arasındaki. 2 ihtimali var:
  1. SATA kablosu problemleri.
  2. Diske ait problemler (CRC, Timeout)
Kablolarını kontrol etmeni bu yüzden tavsiye etmiştim.

Attığım uyarı 3 gün önce raporlanmış. Diskin sistemde olması gerekiyor bu noktada. Varolmayan bir aygıt belirtildi hatası o anda diskin sistemde görünmediğini gösteriyor. Bu iletişim problemini vurguluyor disk ile host arasındaki. 2 ihtimali var:
  1. SATA kablosu problemleri.
  2. Diske ait problemler (CRC, timeout)
Kablolarını kontrol etmeni bu yüzden tavsiye etmiştim.

C diskinin kablosunu elimde olan ile değiştirdim mavi ekrandan sonra.
C diskinin son zamanlarda bu donmalardan dolayı CRC sayısı epey arttı. Şu an CRC sayısı 4846.

Samsung disk ise HDD Sentinel'de tertemiz gözüküyordu en son.

C diskinin kablosunu elimde olan ile değiştirdim mavi ekrandan sonra.
C diskinin son zamanlarda bu donmalardan dolayı CRC sayısı epey arttı. Şu an CRC sayısı 4846.

Samsung disk ise HDD Sentinel'de tertemiz gözüküyordu en son.

ST diskin problemi Hardware. I/O birimindeki hardware sorunlar için yapılabilecek bir şey yok. CRC, o diskin kendisine ait problemlerden ortaya çıkıyor. Artması da durumu özetliyor. Samsung için yapılan uyarıyı da paylaşıyorum ki haberin olsun. Kablolarında sorun yoksa ST diski çıkarıp emekli ettiğin takdirde sistemdeki mavi ekran probleminin çözülmesi gerekiyor.

St diskin problemi hardware. I/O birimindeki hardware sorunlar için yapılabilecek bir şey yok. CRC, o diskin kendisine ait problemlerden ortaya çıkıyor. Artması da durumu özetliyor. Samsung için yapılan uyarıyı da paylaşıyorum ki haberin olsun. Kablolarında sorun yoksa st diski çıkarıp emekli ettiğin takdirde sistemdeki mavi ekran probleminin çözülmesi gerekiyor.

Peki hocam ST diskine oyunları kursam bu şekilde kullansam olur mu?