PageSpeed mobil için 73 iyi bir skor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oltran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 202
  • Etiketler Etiketler
    iyi mobil

Oltran

Üstün
Makaleler
11
Selam,

Sitemi kendimce hızlandırmaya çalışıyorum. Zaten hızlıydı ama bugün çıkan bir sorundan dolayı hepsini elden geçirdim. Umarım ki sorun da çözülmüştür fakat her neyse.

Sorum başlıktaki gibi, bu iyi bir skor mu yoksa yetersiz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mobil için iyi bir skor. Siteyi paylaşırsanız bir de testten bağımsız kullanıcılar girip denesinler. Testler tam anlamıyla doğru sonuç vermiyor. Yine de teste göre ayarlama yapmak özellikle SEO tarafında çok fayda sağlıyor.

Site bu ama sorun hala devam ediyor, bakalım cebelleşeceğim halen anlaşıldı.

Bence en az 95 puan elde etmeli. Google arama sonuçları için hız çok çok önemli. Özellikle mobil tarafta.
Adamın dediğiyle aynısını yaptım fakat benim performans bu şekilde oldu. Lightspeed cache kullanıyorum. Site önbelleği konusunda başım belada hala çözemedim.

Tarayıcımdan test etmek istediğimde site çöküyor. Ayrıca sağ tık ve metin kopyalamanın kapatılması hiç hoş değil.
Litespeed cahce'yi kaldırmalı mıyım sizce şimdilik? Yerine wp boost mu ne öyle bir eklenti mi eklesem?
Yazıyı açarım o sorun değil.

Görseller falan gereksiz büyük. Ayrıca görselleri yüklemediysen en sıkıştırılmış formatlarla yükleyin. Siteyi 2K bir çözünürlükten bakıp tasarlıyorsanız, genelde tablet vb. daha net gözükmesi için 1024x768 çözünürlükte geniş gözükecek şekilde ortalayın. Xenforo forumları genelde buna göre ortalanmış oluyor.

Ortalanma sadece cihaz desteği olarak değil, kullanıcının dikkatini dağıtmamak için de önemli.

Neowin mesela haber siteleri arasında en beğendiğim sitedir. Aktif olarak takip ederim. Haberleri gösteren arayüzü seçmenize de olanak tanır. Bence kullanıcı açısından en ideali de liste olabilir. Görsel bakanı da benim gibi başlıklara odaklanı da ve SEO'yu da besler. Genelde bazı siteler görsellere başlığı ekleyip, yazılı bir içerik bırakmadığından SEO tarafında geri planda kalabiliyor. Mesela anime izlediğim TRAnimeizle bu konuda en vasat site olabilir. SEO tarafına önem vermediklerinden anime izle diye aratınca ön plana bile çıkmıyorlar. Ön plana çıkan sayfaları One Piece bilmem kaçıncı bölümünün sayfası oluyor.

Litespeed cahce'yi kaldırmalı mıyım sizce şimdilik? Yerine wp boost mu ne öyle bir eklenti mi eklesem?
Yazıyı açarım o sorun değil.
Hosting altyapısı Litespeed ise kesinlikle LSCache kullanılmalı. Sadece cache ile hız kazanılmaz. Görsellerin boyutları küçültülüp webp formatına geçirilmeli. LSCache hepsini yapabiliyor. Ayrıca JS ve CSS minify ayarlarının da açık olduğundan emin ol. Temada bozukluklar olursa onunla ilgili seçenekler var. Her ayar değişikliğinden sonra önbelleği temizlemeyi unutma.

Hala çöküyor mu site bi bakar mısınız? Allahım nefret ettim bu işlerden, hep bir sorun çıkıyor ve kendi başıma çözemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…