Bu cümle bayağı komik. "Güncel Türkiye piyasasında AMD 9070XT'lerin 42-43 bin TL bandına çıktığı düşünüldüğünde, Palit Gamerock 5070Ti almamak için hiçbir sebep bulunmamakta."

Ben de bir cümle kurayım o zaman, 9070 XT'lerin 36.000 olduğu güncel Türkiye piyasasında 16.000 TL daha fazla verip sadece ray tracing performansında %15 artış için para vermek mallıktır. Ayrıca 42.000-45.000 seviyesinde bir sürü kart(5070Ti) varken neden 52.000 TL'lik ürünü tercih edelim ki?

Eki Görüntüle 135815
Sapphire Pulse 9070XT alıp 100 derecede oyun oynarsin o zaman hocam. 3-4 seneye de kart yavaş yavaş ömrünü tüketmeye, performansını azaltmaya başlar

Aynı PCB ve bileşenleri kullandığı söylenen Gainward 5070 Ti şu anda 40-42 bandında o kesinlikle daha mantıklı.
Çok farklı soğutma değerlerine sahipler. Ama ne olursa olsun, 5070Ti gayet tercih edilebilir bir kart 42.000 liraya, mantıklı tercih olur gainward

Saçmalık. Uzun uzun yazmaya gerek yok. Bu GPU bu para etmez.
Hiçbir GPU Türkiye'deki fiyatları hak etmez. Anlatmak istediğim şey, 5070Ti modelleri arasında alınabilirliği en yüksek olan modelin bu olduğu. Zira çok iyi bir soğutmaya sahip. Ve fiyatı geçen hafta 46-47 bandıydı.

Son düzenleme:
Sapphire Pulse 9070XT alıp 100 derecede oyun oynarsin o zaman hocam. 3-4 seneye de kart yavaş yavaş ömrünü tüketmeye, performansını azaltmaya başlar

Kaynak neresi hocam? Kibarca söylemek gerekirse üstünüze oturduğunuz organ mı? Öyleyse bende sallayayım Palit Gamerock modeli tam olarak 32 dakika oyun oynadıktan sonra 120 dereceye çıkıyor ve yanıyor o yüzden kesinlikle alınmaması gerekir. Testlerde yük altında 70 dereceyi geçmeyen nasıl oluyor da size göre 100 dereceleri görüyor?

Kaynak neresi hocam. Kibarca söylemek gerekirse üstünüze oturduğunuz organ mı? Öyleyse bende sallayayım Palit Gamerock modeli tam olarak 32 dakika oyun oynadıktan sonra 120 dereceye çıkıyor ve yanıyor o yüzden kesinlikle alınmaması gerekir.
Gidip techpowerup incelemelerine bakabilirsin hocam. Sen üstüne oturduğun organdan sallamış oluyorsun, kaynak gösterebilirim gayet de istersen

Gidip techpowerup incelemelerine bakabilirsin hocam. Sen üstüne oturduğun organdan sallamış oluyorsun, kaynak gösterebilirim gayet de istersen

Arkadaşlar astigmatlıyken gözlüksüz yorumları okumayın. Yoksa benim gibi saçmalarsınız.

Techpowerup

Evet bakıyorum. Nerede 100 derece?

Bu da kullanıcı analizi. Nerede 100 derece?

Tomshardware

Bu da başka bir kullanıcının Reddit paylaşımı yine 65 derecelerden bahsediyor.

Son düzenleme:
Neden 7900XT atıyorsun dostum :D
100 derece'nin mübağla olduğunu biliyorsun ve argüman üretemediğin için kelime cımbızlamaya çalışıyorsun. Sapphire Pulse en kötü soğutmaya sahip 9070XT kartıdır hocam. Zaten üstte olan modellerin fiyatları 41-42 bandını görüyor, 41-42'ye 5070Ti almak varken 9070XT alan olur mu? Pek sanmam .D

Çok farklı soğutma değerlerine sahipler. Ama ne olursa olsun, 5070Ti gayet tercih edilebilir bir kart 42.000 liraya, mantıklı tercih olur gainward

Hiçbir GPU Türkiye'deki fiyatları hak etmez. Anlatmak istediğim şey, 5070Ti modelleri arasında alınabilirliği en yüksek olan modelin bu olduğu. Zira çok iyi bir soğutmaya sahip. Ve fiyatı geçen hafta 46-47 bandıydı.
100 derecede çalışmıyor kaynaklarda gördüğün üzere, hadi 100 derecede çalıştığını varsayalım gene bir şey olmayacak ki? Ne bu su mu uçup kaybolacak? 5070Tİ tercih edilemez demedik zaten sadece 52.000 TL yerine 40K bandında daha alınabilir 5070Ti'lar olduğunu belirttik.

Al sana 9070XT pulse en giriş seviyesi kart.

1743186681215.webp

Neden 7900XT atıyorsun dostum :D
100 derece'nin mübağla olduğunu biliyorsun ve argüman üretemediğin için kelime cımbızlamaya çalışıyorsun. Sapphire Pulse en kötü soğutmaya sahip 9070XT kartıdır hocam. Zaten üstte olan modellerin fiyatları 41-42 bandını görüyor, 41-42'ye 5070Ti almak varken 9070XT alan olur mu? Pek sanmam .D

Astigmat yüksek olunca sayıları okuyamamışım... Hocam mübalağa dediğin şey 70-80 derece gören karta 100 demek midir?

Astigmat yüksek olunca sayıları okuyamamışım... Hocam mübalağa dediğin şey 70-80 derece gören karta 100 demek midir?
80 derece az bir değer değil hocam. Benim anlatmak istediğim şey bu kartın bu soğutma performansı ile alınabilir olduğu. Şuan düzgün bir 9070XT 42-44 bandında değişirken, 42 bin liraya bir gainward 5070Ti almak yada iyi bir soğutmaya sahip Palit gamerock 5070Ti almak çok daha mantıklı. Amacım fanboyluk yapmak değil, 5070Ti almak isteyenlere öneride bulunmak.