Görkem5252

Çalışkan
Herkese merhaba,
Kartıma undervolt yapmak istiyorum. MSI Afterburner üzerinden 0.975v 2670 MHz olarak ayarlasam mı, yoksa başka ne önerirsiniz?

Herkese merhaba,
Kartıma undervolt yapmak istiyorum. MSI Afterburner üzerinden 0.975v 2670 MHz olarak ayarlasam mı, yoksa başka ne önerirsiniz?

@Görkem5252 950-975 mV civarına 3 GHz dene, +2000 Memory yeterlidir. GDDR7 için +3000 çerez ama, verebilirsin. Daha fazla voltaj isteyecektir sadece, Core budget çalıyor.

Afterburner 4.6.7 indir.

@Görkem5252 950-975 mv civarına 3 GHz dene, +2000 Memory yeterlidir. GDDR7 için +3000 çerez ama, verebilirsin. Daha fazla voltaj isteyecektir sadece, Core budget çalıyor.

Afterburner 4.6.7 indir.

Maşallah hocam her yerdesiniz Allah razı olsun sizin gibi bir insan bizim için çok ama çok değerli iyi ki varsınız.

Maşallah hocam her yerdesiniz Allah razı olsun sizin gibi bir insan bizim için çok ama çok değerli iyi ki varsınız.

Diğerleri OC zararlı deyip stok kullanma derdindeyse biz ne yapalım? :) İnsanları az bilinçlendirmek lazım.

Statik V/F eğrisinde zaten Undervolt ve OC bir aradadır, AMD kartlarındaki Curve Optimizer mantığı Core MHz özelinde NVIDIA'da yok. Artık yazılım mı desteklemiyor yoksa mimari ile mi alakalı, o kısmı ben de bilmiyorum ama büyük bir eksik bana göre. O yüzden statik sabitlemen en uygunu olur.

Diğerleri OC zararlı deyip stok kullanma derdindeyse biz ne yapalım? :) insanları az bilinçlendirmek lazım.

Statik v/f eğrisinde zaten undervolt ve OC bir aradadır, AMD kartlarındaki Curve Optimizer mantığı Core MHz özelinde NVIDIA'da yok. Artık yazılım mı desteklemiyor yoksa mimari ile mi alakalı, o kısmı ben de bilmiyorum ama büyük bir eksik bana göre. O yüzden statik sabitlemen en uygunu olur.

OC candır hocam ben seviyorum uğraşmayı.

Diğerleri OC zararlı deyip stok kullanma derdindeyse biz ne yapalım? :) insanları az bilinçlendirmek lazım.

Statik v/f eğrisinde zaten undervolt ve OC bir aradadır, AMD kartlarındaki Curve Optimizer mantığı Core MHz özelinde NVIDIA'da yok. Artık yazılım mı desteklemiyor yoksa mimari ile mi alakalı, o kısmı ben de bilmiyorum ama büyük bir eksik bana göre. O yüzden statik sabitlemen en uygunu olur.

Ayhan hocam Power limiti sona çekeceğim doğru mudur? Bir de fan eğrisi vs bir şey yapmam lazım mı ekran kartı için.

Son düzenleme:
Diğerleri OC zararlı deyip stok kullanma derdindeyse biz ne yapalım? :) İnsanları az bilinçlendirmek lazım.

Statik V/F eğrisinde zaten Undervolt ve OC bir aradadır, AMD kartlarındaki Curve Optimizer mantığı Core MHz özelinde NVIDIA'da yok. Artık yazılım mı desteklemiyor yoksa mimari ile mi alakalı, o kısmı ben de bilmiyorum ama büyük bir eksik bana göre. O yüzden statik sabitlemen en uygunu olur.
Laptop icin de bu denilenler deneme yanılma yapılabilir mi? Çünkü ben yapmayı düşünüyorum.

Sizin dediğinizde test ederim Memory clock 2000 mi olacak bu değerlerde?
Fark etmez çok önemli değil memory etkisi neredeyse hiç yok. Bende 0.875 2820 hiç stabil olmamıştı 0.880 alt limit olarak belirledim sende sonuçlar farklı olabilir. Amacın FPS kazanmaktan çok verimlilik olursa undervolt yaptığın en iyi şey olur.