Fark etmez çok önemli değil Memory etkisi neredeyse hiç yok. Bende 0.875 2820 hiç stabil olmamıştı 0.880 alt limit olarak belirledim sende sonuçlar farklı olabilir. Amacın FPS kazanmaktan çok verimlilik olursa undervolt yaptığın en iyi şey olur.

Siz bayağı düşük voltaj ayarlamışsınız, çökme vs. yaşamadınız değil mi? Stabil miydi bu ayarlar.

0.880 de hiçbir sıkıntı yok 0.875 sorun çıkardı doğruladım bunu. Sende sonuçlar farklı olabilir yine de. Bir de oyunlarda DLAA ile preset L güç tüketimini epey artırıyor.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 20
  • image.webp
    image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 15
%110 yok, en son 100 oluyor Power limit.
0.950v 3000 MHz ve Memory clock 2000 MHz verdim. Görseller masaüstüne boştaki değerler. Tamam mıdır ayarlar ustam.

Curve eğrisini çekip atın, 950-3000 kısmını.

Oyunlarda test et, çökme yoksa sorun olmaz. Ayarları profile kaydedip yüklersin. Windows imlecine basarsan her açılışta otomatik uygular profili. Ekran kartı yazılımını eş zamanlı açma, çakışabilir.

Dosya Ekleri

• IMG_1034.webp
    IMG_1034.webp
    5,9 MB · Görüntüleme: 20
Onu seçtim hocam şu an oynuyorum sorun yok fan ayarım doğru mu peki.

Onu kendin ayarlayacaksın, net yorum yapamam. %100 devire hiçbir zaman ulaşmıyor bu eğride. Bende 70 derece %80 fan devri, ses ile işin yoksa devri artır. Sıcaklığa bağlı ayarlaman lazım, oyun özelinde değişir. PUBG oynuyorsun zaten, ona göre ayarlaman yeterli.

Onu kendin ayarlayacaksın, net yorum yapamam. %100 devire hiçbir zaman ulaşmıyor bu eğride. Bende 70 derece %80 fan devri, ses ile işin yoksa devri artır. Sıcaklığa bağlı ayarlaman lazım, oyun özelinde değişir. PUBG oynuyorsun zaten, ona göre ayarlaman yeterli.

Oyun içi değerler bu şekilde ustam.

Dosya Ekleri

• IMG_1036.webp
    IMG_1036.webp
    5,8 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1035.webp
    IMG_1035.webp
    5 MB · Görüntüleme: 13
Oyun içi değerler bu şekilde ustam.

İyi görünüyor, tam 3 GHz olamıyor mu? Oyun içinde o eğriyi tekrardan oluştur, penceresiz moda al. O şekilde daha mantıklı olur. Boştayken eğri ayarlarsan bu şekilde 30 mV fark edebiliyor. Memory +3000 deneyebilirsin, FPS farkına bir bak.

Eğriyi tekrar oluşturmadan önce Reset deyip sıfırla tüm profili, fan profilini de tekrardan aktif etmen lazım sonrasında.