O kasaya 11.000 TL vermeyeceksiniz umarım. 🙂

Oyun sistemi mi yoksa render vs. alınacak mı? İşlemci bi' tarafa anakart bi' tarafa göz kırpıyor.

S ve V1 modelleri düzler kadar iyi bir soğutmaya sahip değil, üstelik S daha da kırpılmış vaziyette, yani evet, yok.

Aşağı yukarı 4-5 derece kadar iyi (fan devirleri de farklı), eh büyük fark değil ama aynı fiyattayken soğutması daha "garanti" modeli tercih etmemek için bir sebep yok.

Fiyatlardan bağımsız; PNY > INNO3D ≈> Palit
Fiyatı katarsak; Palit > PNY > INNO3D

Ehh, sonuca bakarsak PNY mantıklı, şahsen aradaki farkı verirdim.

Hocam ekran kartı dışında diğer tüm parçaları satın aldım. Kasa fiyatı değişmiş ben web indirimle 5600 TL’ye almıştım birkaç gün önce vatandan. Ağırlıklı sadece hikayeli oyun oynadığım için darboğaz yapmayacağını düşünerek şimdilik 7800x3d ile başlayıp ilerleyen süreçte gerekirse upgrade ederim diye düşündüm. PNY ile ilerlemek mantıklı duruyor. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Diğer sorunuza istinaden ağırlıklı olarak hikayeli oyun, ve yazılım için kullanacağım. (LLM vb yapay zeka araçları dahil olmak üzere)

PNY 5080 gelince test konusu açarsanız çok yararlı olur. Test bulması zor bir model.
15dk furmark, oynadığınız oyundaki sıcaklık değerleri vb. @Şişman Adam ın bu tarz bir testi var.

Selamlar hocam, sistemi kuralı birkaç gün oluyor ancak yazmaya yeni fırsat bulabildim. Sıcaklık ve performans değerleri vs. normal gibi geldi CPU ve GPU stres testlerinin sonucunda. Buraya da paylaşayım müsait olduğumda.