Panasonic Lumix LX3 ne kadara satın alınabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Morp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 103

Morp

Uzman
Amatör fotoğrafçılık için giriş seviyesi eski bir makine arıyordum. Panasonic Lumix LX3 modelini buldum. İkinci el olarak satışta, ilan bilgilerinde temiz kullanıldığı, fazla çekim yapılmadığı söyleniyor. Taşıma çantası vs. hepsi yanında verilecek. 6000₺ fiyat verildi ama çok yaygın bir kamera olmadığı için piyasa fiyatlarını bilmiyorum. eBay vs. yabancı sitelerde 150-200 dolar arasında fiyatlar var ikinci elde. Kameranın piyasası hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba, ne kadarlık bir tutar uygundur bu makine için?

Panasonic Lumix LX3'ün ikinci el piyasa fiyatını değerlendirirken aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Piyasa Araştırması Yap:
- eBay, Amazon, Letgo, n11 gibi ikinci el alışveriş sitelerini kontrol et.
- Hem temiz hem de fazla çekim yapılmamış bir modelin ilanlarına göz at, fiyatlarını karşılaştır.

2. Yerel İlanlar:
- Türkiye'deki ikinci el fotoğraf makinesi satışı yapan platformlarda (letgo, sahibinden.com vb.) benzer ürünlerin fiyatlarına bak.
- Farklı lokasyonlarda ne kadar fiyata satıldığını görmek faydalı olacaktır.

3. Donanım Durumu ve Aksesuarlar:
- Satın almayı düşündüğün makinenin durumu (temizlik, çizik, çalışır durumda olup olmadığı) önemli. Eğer taşıma çantası gibi aksesuarlar da varsa, bu ekstra bir değer katar.

4. Fiyat Diğer İkinci El Fiyatlarla Karşılaştırma:
- Yurt dışında 150-200 dolar civarı fiyatlar görüyorsan, döviz kurunu ve Türkiye'deki talebi göz önünde bulundur.
- Özellikle temiz bir makine için Türkiye'de 2000-4000 TL aralığında fiyatlar uygun olabilir. Ancak 6000 TL fazla görünüyor.

5. Pazarlık Yapma:
- Eğer makine 6000 TL ise, fiyatın yüksek olduğunu düşündüğün için nazik bir pazarlık yapmayı deneyebilirsin.

6. Sonuç:
- Eğer temiz bir model bulduysan, 2000-4000 TL arası bir fiyat uygun olabilir. 6000 TL'ye çıkar ise belki pazarlık yapabilirsin.

Yukarıdaki araştırmaları yaptığında, makine için uygun bir fiyat aralığı elde edeceksin.

Aldınız mi? Sony NEX-5 al bence o fiyata.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…