Papara hesabında bilinmeyen bir kişi alışveriş yapmaya çalıştı

Sepulcross

Becerikli
Yer
Balıkesir
Merhaba, bugün oyun oynarken telefonuma Papara uygulamasından "yeterli bakiyeniz olmadığı için ödeme gerçekleştirilemedi" bildirimi geldi, fakat ben Steam'de öyle bir harcama yapmaya çalışmadım bile. Hemen Steam'de tüm aygıtlardan çıkış yaparak e-posta ve şifremi değiştirdim, iki gün önce de Instagram hesabıma birisi giriş yapmıştı ve benden habersiz 70 kadar kişiyi takip etmişti. Bilgisayarımda keylogger veya başka bir şey olabilir mi? Nasıl tespit edebilirim?

Hocam virüs yediğim zaman benim başıma gelmişti. X hesabımdan beğeniler paylaşımlar, Instagram'dan takip etmeler, gönderi beğenmeler. Tüm şifrelerinizi değişin. Kaspersky, Malwarebytes ile taratın cihazınızı. Mümkünse format atın. Telefonunuza da tarama yapın.

Instagram da gittiyse google hesabı gitmiş olabilir, tüm önemli hesaplardan çıkış yapıp teker teker şifreleri değiştirin. Buna Google ile başlayın.

Instagram da gittiyse Google hesabı gitmiş olabilir, tüm önemli hesaplardan çıkış yapıp teker teker şifreleri değiştirin. Buna Google ile başlayın.

Steam, Google hesabıma bağlı değildi.

Hocam virüs yediğim zaman benim başıma gelmişti. X hesabımdan beğeniler paylaşımlar, Instagram'dan takip etmeler, gönderi beğenmeler. Tüm şifrelerinizi değişin. Kaspersky, Malwarebytes ile taratın cihazınızı. Mümkünse format atın. Telefonunuza da tarama yapın.

Şifrelerimi değiştirdim, Kaspersky ve Malwarebytes ile tarattım, ikisinde de bir sorun olmadı. Sadece Kaspersky GoodbyeDPI dosyalarını tehdit olarak görüyor. Telefonu yakın zamanda aldım ve virüs kapmasına sebep olabilecek hiçbir şey yapmadım, sadece belli başlı uygulamaları indirdim.

Sadece şifre değiştirmek yetmez. İki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması indirip, ekstra koruma sağlayın. Microsoft Authenticator gibi programlarla. Sosyal medya, Google ve diğer hesaplarınızın hepsini ekleyebilirsiniz. Mümkünse buna ek olarak telefona SMS gönderme yöntemini de ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hesaplarınızı ele geçiremezler.

Sadece şifre değiştirmek yetmez. İki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması indirip, ekstra koruma sağlayın. Microsoft Authenticator gibi programlarla. Sosyal medya, Google ve diğer hesaplarınızın hepsini ekleyebilirsiniz. Mümkünse buna ek olarak telefona SMS gönderme yöntemini de ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hesaplarınızı ele geçiremezler.

Instagram ve Google'yi Microsoft Authenticator'e bağladım, Steam'de dahil olmak üzere tüm hesaplarda bana ait olan cihazlar hariç tümünden çıkış yaptım ve şifreleri değiştirdim. Kaspersky ve Malwarebytes sonuçları da temiz görünüyor, rahatlayabilir miyim?

Instagram ve Google'yi Microsoft Authenticator'e bağladım, Steam'de dahil olmak üzere tüm hesaplarda bana ait olan cihazlar hariç tümünden çıkış yaptım ve şifreleri değiştirdim. Kaspersky ve Malwarebytes sonuçları da temiz görünüyor, rahatlayabilir miyim?

Artık maalesef ki bunları yapıyoruz. İki faktörlü korumaları da uyguladıysan, taramaları da yaptıysan için rahat edebilir.

Abicim dolandırıcı niye senin Steam hesabında harcama yapsın zaten?

Mesele benim Steam'ımda alışveriş yapıyor olması değil, hem Steam hesabıma hem de kartıma erişim sağlamış olması. Eğer içinde para olsaydı şu anda 2000 lirayı çekmişti, istese daha neler yapabilirdi kim bilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt