mrasparagus

Çalışkan
Selamlar. İlk fotoğrafta pinin yamuk hali var, ikinci fotoğrafta ise düzeltmeye çalıştıktan sonraki hali. Düz bir şekilde durdurmaya çalıştım, elimden bu geldi; fakat ucundaki başlık mı nedir, diğerlerinde olan şey yok gibi gözüküyor. PC açılıyor fakat monitöre görüntü gitmiyor ve klavye ile mouse gibi cihazların RGB ışıkları yanmıyor. İlk açıldığında kırmızı CPU ve turuncu DRAM ışığı yanıyor, sonrasında kırmızı ışık sönüyor. Bundan sonra turuncu DRAM ışığı yanıp sönüyor bu şekilde devam ediyor. Bilgisayarcıya götürsem tamir edebilir mi, ne dersiniz?

IMG_3674.webp

IMG_3675.webp

Olayın gerçekleşme şeklini ve sisteminizi belirtirseniz iyi olur, pinlerde sorun yok.
Kule tipi soğutucudan, sıvı soğutucua geçmek istedim. Kule tipini söküp sıvı soğutucuyu taktım iki üç gün normal çalıştı sonra birden bu hataları verdi. Pompayı ve işlemciyi söküp bir sıkıntı var mı diye bakınca bu pini bu şekilde gördüm. Düzeltmeye çalıştım anca bu kadar düzeltebildim.(ikinci foto) Fakat düzeltememişim ki aynı hatayı almaya devam ediyorum. Ram bozulmuş olabilir mi sizce? Çünkü ilk açılıştan sonra sadece dram ışığı yanıyor ve bir süre sonra sönüp tekrar yanıyor.
Msi pro a620m-e
Ryzen 5 7500f
Xpg 16 gb ddr5 6000 Mhz
Msi rtx 4060 ti gaming x
Nzxt 750w bronz psu

Soğutuyucu aşırı ve dengesiz sıkıyorsanız aynı pin teması sorunu ile karşılaşabilirsiniz, PSU'yu kapatıp önce soğutucuyu biraz gevşetin, RAM'i söküp tekrar takın, sonra BIOS pilini çıkarıp tekrar takın BIOS sıfırlansın, sistemi çalıştırın.