sheiiitaNNN

Gelişen
SSD çok ısındığı için dün söküp takmayı denedim (Adata Legend 900). Normalde 40 derecede çalışıyorken, sağlık %100 olmasına rağmen artık boşta ve ilk çalışmada bile 50 derecelerde sabit. SSD’yi söktüğümden beri DRAM ve CPU ışığı yanıyor ve BIOS reset atmış olsam da düzelmedi. PC ve ekran kartının LED’leri yanıyor fakat rölantide çalışıyor ve PC açılmıyor. Bugün SSD süresinin son günü. Acaba ışıkların yanma sebebi SSD’yi söküp takmamdan olabilir mi? Anakartım MSI B650M-P (4 RAM slotlu). Sebebi ne olabilir?

Çift RAM kullanıyorsanız birini sökün öyle deneyin, ekran gelmezse 1.5dk bekleyin hocam.
Donanimlarim soyle rx 9060xt. Msi b650m p . 16gb ram lexar. Ssd adata legend 900. Islemci ryzen 7 7800x3d. Supply msi mag 750w 80+gold uyumsuzluk oldugunu sanmiyorum win11 pro kurulu bazenleri dc de arkadaslarim sesimin gittigini soyledigi siralarda oyunlarda yukleme ekraninda oluyorum veya bazen win acilirken vs sesler bozulup duzeliyo anlam veremiyorum daha 1 aylik sayilir sistem neden boyle oluyor bilmiyorum...

Büyük ihtimalle RAM kaynaklı diye düşünüyorum hazır aldıysanız, RAM'ı sökün uçunu silgi ile silin. Ardından A2 slotuna takılı ise B2 slotuna takın, yani başka slotlara takıp deneyin.