Herkese merhaba.
Yeni topladığım sistemde, CPU 8 pin güç kablosuyla ilgili çok spesifik bir sorun yaşıyorum. Güç kaynağının şalterini açtığım anda, kasa üzerindeki Power tuşuna basmama gerek kalmadan sistem kendi kendine tetikleniyor. Yaklaşık 10-15 saniye çalıştıktan sonra kapanıyor ve bu döngü sürekli devam ediyor.
Yaptığım Testler ve Gözlemler:
Sistem Özellikleri:
Bu durumda arızanın anakart (VRM kısa devresi veya BIOS sorunu) mı yoksa işlemci kaynaklı mı olduğunu nasıl netleştirebilirim? Anakartın soket pinlerinde veya işlemci altında gözle görülür bir fiziksel hasar bulunmuyor. Benzer bir "otomatik tetiklenme" ve CPU beslemesi sonrası döngü sorunu yaşayan var mı?
Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Yeni topladığım sistemde, CPU 8 pin güç kablosuyla ilgili çok spesifik bir sorun yaşıyorum. Güç kaynağının şalterini açtığım anda, kasa üzerindeki Power tuşuna basmama gerek kalmadan sistem kendi kendine tetikleniyor. Yaklaşık 10-15 saniye çalıştıktan sonra kapanıyor ve bu döngü sürekli devam ediyor.
Yaptığım Testler ve Gözlemler:
- CPU 8 Pin Kablosu Takılıyken: Sistem kendi kendine açılıyor ve 10-15 saniye sonra döngüye girerek kapanıyor.
- CPU 8 Pin Kablosu Çıkarıldığında: Sistem çalışmaya devam ediyor (kapanmıyor) ancak işlemci beslemesi olmadığı için doğal olarak görüntü gelmiyor.
- Güç Kaynağı: EVGA GT 850W (Başka bir sistemde test edildi, sağlam olduğundan eminim).
- RAM ve SSD: Diğer bileşenlerin sağlamlığı kontrol edildi.
Sistem Özellikleri:
- Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk WiFi
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X
- PSU: EVGA GT 850W
Bu durumda arızanın anakart (VRM kısa devresi veya BIOS sorunu) mı yoksa işlemci kaynaklı mı olduğunu nasıl netleştirebilirim? Anakartın soket pinlerinde veya işlemci altında gözle görülür bir fiziksel hasar bulunmuyor. Benzer bir "otomatik tetiklenme" ve CPU beslemesi sonrası döngü sorunu yaşayan var mı?
Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.