Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Her şey düz TDP hesabından ibaret değildir, senin 165 dediğin sistemin güç dalgalanması var, diğer daha küçük parçaların birkaçar olsa bile aşırdığı Watt'lar var, ev elektriğinin temiz olmaması var... Şu ana kadar bir şey olmamış olması da ilerisi için güvence demek değil. 65 TDP diye geçen işlemciler 100-150W dayanabiliyorBen şu anki sistemin tamamen sorunsuz çalışıyor. TDP 185 olmasına rağmen bir de 165'e düşecek yani gayet iyi çalışır 250 olsa bile.
Ekran kartı alınca 550W PSU alacağım kaliteli şimdilik bununla idare edeceğim.
Şu da aşırı saçma bir yorum olmuş, işlemcinin pin ihtiyacı ya da anakartın X pin ile çalışan işlemcileri desteklemesi diye bir şey yoktur. İşlemcinin belli bir güç tüketimi var, her bir güç pininin sağlayabildiği belli bir güç seviyesi var. 4 pin EPS 192W, 8 pin EPS ise 384W'a kadar güç sağlayabiliyor, bunların ATX standardındaki sürekli güç değerleri ise sırasıyla 155 ve 235.İşlemcinizin ihtiyacı olanı takmanız gerekmekte. Anakartınız hem 8 pin ile çalışan yüksek güç tüketimi olan işlemcileri hem de 4 pin ile çalışan modelleri desteklediği için 8 pinlik bir sokete sahip. Siz 4 pin gereksinimi olan bir işlemci takacaksanız 4 pinlik güç bağlantısını takmalısınız.
Bir tek şu kısmının doğruluk payı var, antin kuntin bir dönüştürücüye güvenmek yerine dümdüz 4 pini takmak daha güvenli, en azından PSU'ya güveniyorsun. Gerçi onda da sıkıntı var çünkü bu PSU güvenilecek PSU değil.4'ü 8'e çeviren dönüştürücüler var fakat ne kadar sağlıklı ve güvenilir bilemiyorum, bence oldukça tehlikeli olacaktır veya işlemci stabil çalışmayacaktır.
Ne yani 8 pim desteği daha yüksek güç gereken durumlar için yok mu?Her şey düz TDP hesabından ibaret değildir, senin 165 dediğin sistemin güç dalgalanması var, diğer daha küçük parçaların birkaçar olsa bile aşırdığı Watt'lar var, ev elektriğinin temiz olmaması var... Şu ana kadar bir şey olmamış olması da ilerisi için güvence demek değil. 65 TDP diye geçen işlemciler 100-150W dayanabiliyor
Şu da aşırı saçma bir yorum olmuş, işlemcinin pin ihtiyacı ya da anakartın X pin ile çalışan işlemcileri desteklemesi diye bir şey yoktur. İşlemcinin belli bir güç tüketimi var, her bir güç pininin sağlayabildiği belli bir güç seviyesi var. 4 pin EPS 192W, 8 pin EPS ise 384W'a kadar güç sağlayabiliyor, bunların ATX standardındaki sürekli güç değerleri ise sırasıyla 155 ve 235.
Bir tek şu kısmının doğruluk payı var, antin kuntin bir dönüştürücüye güvenmek yerine dümdüz 4 pini takmak daha güvenli, en azından PSU'ya güveniyorsun. Gerçi onda da sıkıntı var çünkü bu PSU güvenilecek PSU değil.
Hala 8 pin desteği diyor yaNe yani 8 pin desteği daha yüksek güç gereken durumlar için yok mu?
Muhalefet olma isteğiyle yazılmış bir yorumdan fazlası değil.
Peki soruyorum sana, EPS ne için var? Benimle aynı şeyi farklı yollardan teknik terimlerle söylemekten başka bir şey yapmıyorsun.Hala 8 pin desteği diyor ya
ATX standardı 1995, EPS standardı da 2000'de tanıtıldı, standardın 4+4 pin şeklinde yapılanma sebebi de daha daha önceki anakartlarla geriye uyumluluk sağlaması. Hani öyle "aa 4 pin yetmiyormuş ya biz 8 de çıkartalım"lık bir olay yok ortada, zaten varlardı.
Yine asıl mesaja dönecek olursak 4 pin isteyen işlemci, 8 pin isteyen işlemci diye bir saçmalık yok. İşlemci belirli bir Watt'ı istiyor, sen ister 4 pin ile besle, ister 8 ile, ister 16 ile. Fark edecek tek şeyin raylar arası güç dağılımın olacaktır. R5 5500 taktım diye 4 ya da 8 pin takmak zorunda değilim yani, nitekim Unify'da dümdüz 16 pin taktım öyle kullandım. Benzer şekilde gidip bir 14700KF alacak olsan da ne 8 ne de 16 pin takmak zorunda değilsin, git tak 4. Ama sonra bilgisayarın da kapanabilir, stabil de çalışmayabilir, kabloların da aşırı ısınabilir.
Yorum yapmadan önce biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. Pin sayısı ile işlemcinin hiçbir bağlantısı yok, şu işlemci şu pinle çalışır diye bir şey de yok.