Ben bu kadar olaydan sonra kullanmıyorum. Onun yerine İş bankası alt yapısına sahip olan Mars'a geçtim bana daha güvenli geldi. Alışveriş yeme içme gibi şeyleri ordan yapıyorum cashback oranları da çok iyi.Merhaba herkese,
Sorum başlıktaki gibi, malum olaylardan sonra Papara kullanmaya devam ediyor musunuz? Ben zaten yüksek meblağlarda bakiye tutmuyordum ancak bazı alışverişlerimi, bazı servislerin ödemelerini vs. oradan yapıyorum. Kullanmaya devam etmemde bir sakınca var mı yoksa hesabımı kapatayım mı?
Sizler kullanıyor musunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?CyHaN_Atalay
Uzman
Çok güzel öneri yapmışsın. Onun uygulaması Paparaya göre nasıl? QR kodu ile para atma vs... var mı?Ben bu kadar olaydan sonra kullanmıyorum. Onun yerine İş bankası alt yapısına sahip olan Mars'a geçtim bana daha güvenli geldi. Alışveriş yeme içme gibi şeyleri ordan yapıyorum cashback oranları da çok iyi.
İlkay Demir
Uzman
Ben bu kadar olaydan sonra kullanmıyorum. Onun yerine İş Bankası altyapısına sahip olan Mars'a geçtim bana daha güvenli geldi. Alışveriş yeme içme gibi şeyleri oradan yapıyorum cashback oranları da çok iyi.
Teşekkürler öneriniz için. Peki iş bankasında hesap açma zorunluluğumuz var mı?
EmirhanRadicus
Üstün
- Makaleler
- 1
Bu hesap kiralama ve kumar dolandırıcılığı olayları sadece Papara ile sınırlı değil; Parolapara ve aklıma gelmeyen birçok ön ödemeli kart uygulamasında da hâlâ bu tür dolandırıcılıklar yapılıyor. Üstelik bu uygulamaların reklamları sürekli karşıma çıkıyor.
Bu nedenle Papara ve benzeri ön ödemeli kartları yalnızca cashback kampanyaları için, alacağınız ürün kadar para yatırarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Bu tür sorunlarla tekrar uğraşmamak için, en azından büyük bankalara bağlı sistemleri tercih etmek daha sağlıklı. Enpara ya da Nays gibi. Gerçi Enpara da QNB'den ayrılıyor ama yine de bu tarz olaylara karışacağını sanmıyorum.
Ön ödemeli kartlar, 18 yaşına kadar zorunluluktan kullanılabilir (ki artık 18 yaşından küçüklerden aile izni istendiği için, klasik bankalarda da benzer şekilde hesap açılabiliyor; yani bu kartların bu konuda da bir avantajı kalmadı). 18 yaşından sonra ise bu kartlar sadece cashback gibi kampanyalar için ara sıra kullanılmalı; uzun vadeli para saklamak için uygun değiller.
(Tüm bunlar kişisel görüşümdür.)
Bu nedenle Papara ve benzeri ön ödemeli kartları yalnızca cashback kampanyaları için, alacağınız ürün kadar para yatırarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Bu tür sorunlarla tekrar uğraşmamak için, en azından büyük bankalara bağlı sistemleri tercih etmek daha sağlıklı. Enpara ya da Nays gibi. Gerçi Enpara da QNB'den ayrılıyor ama yine de bu tarz olaylara karışacağını sanmıyorum.
Ön ödemeli kartlar, 18 yaşına kadar zorunluluktan kullanılabilir (ki artık 18 yaşından küçüklerden aile izni istendiği için, klasik bankalarda da benzer şekilde hesap açılabiliyor; yani bu kartların bu konuda da bir avantajı kalmadı). 18 yaşından sonra ise bu kartlar sadece cashback gibi kampanyalar için ara sıra kullanılmalı; uzun vadeli para saklamak için uygun değiller.
(Tüm bunlar kişisel görüşümdür.)
Hayır yok farklı bankalardaki hesaplarınızı kartlarınızı isterseniz bağlayabiliyorsunuz.Teşekkürler öneriniz için. Peki iş bankasında hesap açma zorunluluğumuz var mı?
Yeni konular
-
-
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-
-
-
-