Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4775

Uzman
18 yaş altıyım bu yüzden onaylı hesap kullanmıyorum. Play Store ve Galaxy Store üzerinden satın alım yapmak istediğimde hesap onaylanmadığı için satın alımlar gerçekleşmiyor. İki sorum olacak sizlere.

İlki çevremde Papara kullanan yok, hesabı onaylamak için veli olan kişinin de hesap açması gerekir mi? Eğer gerekmezse nasıl onaylarım?
İkincisi ise işlem yaptığımda velim olan kişiye bilgilendirme mesajları gider mi?

Yanıtlayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimal ile hayır 31 Mart 2025 itibari ile merkez bankasının aldığı karar doğrultusunda onaysız hesaplar hiçbir elektronik para kuruluşundan alınan kart ile(Nays, PopyPara vs) online alışveriş yapamıyor en doğru bilgi için lütfen Papara müşteri hizmetlerini arayın. Görselde gösterilen haber 2024'e ait yani çok eski. Mesela Nays kullanan ve İş Bankası müşteri olmayanlar online işlem yapamıyor artık.

1743679968072.webp

Evet kapanmış.
Büyük ihtimal ile hayır 31 Mart 2025 itibari ile merkez bankasının aldığı karar doğrultusunda onaysız hesaplar hiçbir elektronik para kuruluşundan alınan kart ile(Nays, PopyPara vs) online alışveriş yapamıyor en doğru bilgi için lütfen Papara müşteri hizmetlerini arayın. Görselde gösterilen haber 2024'e ait yani çok eski. Mesela Nays kullanan ve İş Bankası müşteri olmayanlar online işlem yapamıyor artık.

1743679968072.webp

Evet kapanmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
18 yaş altıyım bu yüzden onaylı hesap kullanmıyorum. Play Store ve Galaxy Store üzerinden satın alım yapmak istediğimde hesap onaylanmadığı için satın alımlar gerçekleşmiyor. İki sorum olacak sizlere.

İlki çevremde Papara kullanan yok, hesabı onaylamak için veli olan kişinin de hesap açması gerekir mi? Eğer gerekmezse nasıl onaylarım?
İkincisi ise işlem yaptığımda velim olan kişiye bilgilendirme mesajları gider mi?

Yanıtlayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
18 yas altı olan herkes onaysiz hesap mi sayiliyor?

18 yas altı olan herkes onaysiz hesap mi sayiliyor?
Hayır kimlik onayı yapamayanlarda onaysız hesap sayılıyor, 18 yaş altı olunca ek olarak veli izni de isteniyor.

@Mr.Patrick Jane, @Zeitnot merhaba, pekii hesabı onayladıktan sonra veliye herhangi bir bildiri gidiyor mu? Bir bilginiz var mı?

@seeraddar 18 yaş olduğu için evet, bunu çözümü için veli izni ile onaylanması gerekli.
Son düzenlemelerle birlikte veli izni gerektiğini görmüştüm fakat süreç nasıl bilmiyorum, yıllar önce hesabımı açtığımda hiçbir veri izini vs gerekmeden kullanmıştım yasalar değiştiğinden dolayı farklı süreçler geldi. Belki sadece veli T.C.'si yetiyordur emin değilim.