urws 31

Uzman
Yer
İstanbul / Fatih
Merhaba arkadaşlar, 2. el ekipmanlarımı elden çıkartıyorum. Bir ürün daha satacağım, fiyatta anlaştık. Monitörün ölü piksel, ghosting, IPS glow testlerini yaptım, hiçbir sorun yok. 5.000'e anlaştık, bugün evime gelip testlerini yapıp satın alacak inşallah. Fakat ben biraz pinpirikli bir insanım. Şimdi 2 ihtimal var arkadaşlar; biri parayı IBAN/Fast üzerinden bana gönderirse parayı geri çekebilir mi? 2. ihtimal, sahte parayı ayırt edemiyorum, o yüzden elden alma tereddütüm var. Ne yapmamı önerirsiniz? Ödemeyi nasıl almam benim açımdan güvenli olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
İBAN ile size göndersin, daha sağlam olur. Açıklama kısmını da detaylı bir şekilde yazsın. Örneğin:

X adlı kişiden X model monitörü 2. el olarak satın alıyorum. Monitör test edilmiştir, ghosting ve ölü piksel bulunmamaktadır. Monitörü sağlam ve eksiksiz bir şekilde teslim aldım.

Fast ile gönderdiği parayı sonra çok kolay şekilde geri çekemez, ama IBAN ile gönderirken açıklama kısmına 2. el satış olduğu yazsın. Adamın kimlerden nelerden olduğu belli olmaz. Eğer evin yakınında ATM falan varsa, adamla beraber nakit alıp ATM'ye yatırabilirsiniz; sahte olup olmadığı sorunu kalmaz. Adamın sonradan bir olaya karışsa da başınızın ağrıma ihtimali düşük olur. Ben nakit alacağım zamanlar hep bu ATM yöntemini kullandım ama hiç sahte para veren çıkmadığı için hikayenin devamında ne olur bilmiyorum :D Orası sizin doğaçlama yeteneğinize bağlı biraz.

Hızlı ve güvenilir yanıtlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Şöyle bir yol izlemeye karar verdim: ödemeyi IBAN üzerinden alacağım fakat tami kullandığım için açıklama kısmına tami numaramı girdirmek zorundayım. Yoksa para bana gelmiyor. Bu yöntemi kabul etmezse alıcı ile birlikte en yakın Garanti ATM'sine giderek parayı gözünün önünde yatırıp ondan sonra tekrar eve dönüp ürünü teslim etmeyi düşünüyorum.

Hızlı ve güvenilir yanıtlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Şöyle bir yol izlemeye karar verdim: ödemeyi IBAN üzerinden alacağım fakat tami kullandığım için açıklama kısmına tami numaramı girdirmek zorundayım. Yoksa para bana gelmiyor. Bu yöntemi kabul etmezse alıcı ile birlikte en yakın Garanti ATM'sine giderek parayı gözünün önünde yatırıp ondan sonra tekrar eve dönüp ürünü teslim etmeyi düşünüyorum.
İşiniz zor. Alıcı olsam sizden bu şekilde ürün almak istemezdim. Sonrasında ürünü vermeyeceğiniz meçhul alıcının gözünde.

İşiniz zor. Alıcı olsam sizden bu şekilde ürün almak istemezdim. Sonrasında ürünü vermeyeceğiniz meçhul alıcının gözünde.
O güveni kazanamazsam direkt IBAN üzerinden alırım hocam, hiç problem değil. Alıcımı mağdur edecek değilim fakat kendimi de garantiye almak zorundayım.

O güveni kazanamazsam direkt IBAN üzerinden alırım hocam, hiç problem değil. Alıcımı mağdur edecek değilim fakat kendimi de garantiye almak zorundayım.
Ben sizi gayet iyi anlıyorum hocam, zor zamanlar malum. Ben iki seçeneği de sunuyorum. Geçen işlemcimi sattım, 4.200 TL elden aldım. İşlemciyi verdim. Parayı ertesi gün yatırdığımda sorun çıkmamıştı. Alıcının yüz yüze görüşmedeki profili zaten az çok belli eder. Hayırlı alışverişler hocam.