Arkadaşlar evdeki boşluğumu değerlendirmek ve kendime bir gelir oluşturmak için bir MMO RPG oyununa başlamak istiyorum. Buradan çok az da olsa bir gelir elde etmek istiyorum. Ama şu an hangi oyuna başlasam karar veremiyorum. WoW ve Knight Online arasında kaldım. Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan birileri varsa yorum yaparsa çok sevinirim.
WoW da para kazanmak için ya çok iyi oyuncu olacaksın ve ekibin olacak bir guilde gireceksin kendini kanıtlayacaksın vs boostlara katılacaksın bayağı zaman alan bir şey ve getirisi başta öyle büyük olmayacak oyun zaten pahalı aylık ücret vereceksin başta o ücreti daha sonra karşılamak için kazandığın Gold'dan alacaksın. vs
Farmcılık desen çok zor ölü dönemlerde çok zor. Öyle bireysel farm ile büyük paralar dönmez. Bu işi yapanlar botlarla yapıyor multibox kullanıyorlar. Bunlar içinde maliyet yapman lazım yazılımını alacaksın vs ayrıca hesabın banlandığında yedeğe geçeceksin vs vs
Ben yerinde olsam böyle bir şeye başlamazdım. WoW da öyle item düşürdüm silah düşürdüm satayım olayı yok. Oyundaki Gold satılıyor. Zaten Gold satıcısı çok siteler var bireysel yapanlar var botçular var. Büyük guildlerin raiderları var. Boostçular var. Yani çok fazla satıcı da var.
Çok emek gerektiriyor. 1 milyon Gold satıyorsun 1600 TL'ye falan ancak satıcılara satarsın. Gold'u ancak yeni gelen paketin ilk aylarında iyi kasabilirsin sonra hızla düşer artık pazar ortak olduğu için bütün herkes ortak müzayede evini kullanıyor fiyatlar çabul ölmeye başlıyor. Gold'u bireysel birine satmak istesen satıcıya değil daha karlı olsun diye 1800-2000'e senin bireysel müşteri falan araman lazım oda çok zor. İlanlar koyacaksın forumlara referansın olması lazım vs çünkü bireysel satıcılar riskli olabiliyor adam satıyor sende karşı tarafta ban yiyebilme ihtimalin var. Guildin olması lazım işte Gold'u oraya koyup adamı guildine alman sonra oradan vermen vs vs
Ayrıca adama güven sağlaman lazım parayı önden yollayacak vs yollamasa Gold'unu önden alsa parayı vermese hakkın yok şikayet edemezsin zaten yasak üstüne ban yersin. Hani yaptığın iş yasal değil.
İşin pis tarafında bazı gamemaster ların da belli satıcıları kollayıp diğerlerine banı attığı vs olabiliyor. Büyük satıcı grup ve şirket gibi olanlar koruma altında oluyor diğer herkese yakaladıkları anda banı yapıştırıyorlar ömür boyu yedin mi her şeye sıfırdan başlaman lazım.
Sanırım bu para kasma olayı diğer oyunlarda WoW'dan daha kolay olabilir. Hiç oynamadım o oyunları ama WoW da çok uzun zaman oynadım.