Hocam sıfırdan bir evren oluşturuyor olsalardı cdpr daha azını yapmazdı bence, cp2077 özelinde gördük. Onu da geçtim, Witcher serisi kitapları okunduğu dönemle aynı popülerlikte değil. Oyunların da kitaplardan sonra geçtiğini var sayarsak.

Hocam sıfırdan bir evren oluşturuyor olsalardı cdpr daha azını yapmazdı bence, cp2077 özelinde gördük. Onu da geçtim, Witcher serisi kitapları okunduğu dönemle aynı popülerlikte değil. Oyunların da kitaplardan sonra geçtiğini var sayarsak.
Kötü oyun denmediki hocam zaten. Sadece bahsedildiği kadar muhteşem bi oyun değil. Mesela benim için mass efect witcher dan daha kallavi bir oyundur rpg aksiyon olarak.

Geçen gün aynısı RDR2 için açılmıştı galiba banım var diye yazamamıştım neyse. Abi bu oyun inanılmaz balon ya. Oyunu bitirene kadar kaç kere uyuyakaldım sayamadım. Sevişme sahneleriyle toplamaya çalışmışlar oyunu en azından 2-3 kişi oynasın da oyunumuzu övsünler diye. CDPR iyi firma bence özellikle Cyberpunk'ı her yıl bir kere açıp bitirim asla da sıkılmam. RDR konusu içinse evet RDR2 bir başyapıttır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kısmı tamamen yanlış. Kitaplar bile böyle zaten. Cinsellik ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Tamam kitap ile ilgili bir şey dedim mi yo? Neresi yanlış tam olarak? Kısıtlama bulunsun bulunmasın bence gereksizdi bayağı. Geralt da önüne geleni şey etme peşinde birisi azıcık adam gibi sevsin. Arthur gibi.

Önceki RDR2 konusu rağbet gördüğünden dolayı farklı oyunlar üzerinden devam etmemiz gerektiğini düşündüm. Baştan uyarmak istiyorum, RDR2 konusunda yaptığınız holiganlık-haterlık durumunu bir kenara bırakın. Objektif yorum yapamayacak birisi varsa yazmasın.

Benim düşüncelerime gelirsek, en iyi RPG oyun diyemem, çünkü fazla RPG oyun oynamadım. Ancak benim oynadıklarım arasından en iyilerinden birisi. Oyun hakkında 2-3 tane şikayetim var. Karakter gelişimi çok yavan geliyor bana, hissedemiyorum geliştiğimi. Öte yandan hikaye de çok güzel. Oyunu bitirmedim, çok sıkıldım. Suç benim, o kadar fazla yan görev var ki ana görev kalitesinde ana görevlerden bir şey bekleyemiyorum. Çıtayı çok yükselttiler yan görevlerle aradaki farkı anlayamadım.

Soruya dönecek olursak, sizce Witcher 3 gelmiş geçmiş en iyi RPG oyun mu? Yoksa abartıldığını düşünen tarafta mısınız?

Oyun temel olarak güzel ancak combat sistemi bana 2025'te değerlendirdiğimde aşırı yavan geliyor, tabii çıktığı seneye göre değerlendirirsem güzel.
Yan görevleri bazen kendini tekrara düşse bile hikaye açısından gene fena değillerdi.
Karakter yetenek ağacı gelişimi olarak hikayesel açıdan baktığımda çok bir şey beklemiyordum o yüzden tatmin etti.

DLC'leri ana oyundan çok daha iyi bulmuştum.
Gerek map olarak gerek hikaye açısından.
Abartılan noktaları olduğunu düşünüyorum.

The Witcher 3 için RPG demek bile zor, rol yapma öğeleri sınırlı. Bir kere mekaniksel olarak rol yapma yok oyunda, evet seçimlerinize göre değişen görevler mevcut ancak o kadar sadece. Geralt'ı kendi istediğiniz şekilde oynayamıyorsunuz hiçbir şekilde. Ki seçimler de genelde iyi Geralt ve kötü Geralttan öteye gidemiyor. Witcher 3'ü bu kadar özel kılan şey kesinlikle bunlar değil bana göre, anlattığı hikayeler, yazım kalitesi bu oyunu bu kadar özel kılan şey. Çünkü yazımın iyi olduğu zaman karakterleri önemsetmeyi başarabiliyorsun.

Ben The Witcher 3'ün yan karakterlerini bile çoğu oyunun ana karakterinden iyi buluyorum.

The Witcher 3 için RPG demek bile zor, rol yapma öğeleri sınırlı. Bir kere mekaniksel olarak rol yapma yok oyunda, evet seçimlerinize göre değişen görevler mevcut ancak o kadar sadece. Geralt'ı kendi istediğiniz şekilde oynayamıyorsunuz hiçbir şekilde. Ki seçimler de genelde iyi Geralt ve kötü Geralt'tan öteye gidemiyor. Witcher 3'ü bu kadar özel kılan şey kesinlikle bunlar değil bana göre, anlattığı hikayeler, yazım kalitesi bu oyunu bu kadar özel kılan şey. Çünkü yazımın iyi olduğu zaman karakterleri önemsetmeyi başarabiliyorsun.

Ben The Witcher 3'ün yan karakterlerini bile çoğu oyunun ana karakterinden iyi buluyorum.

Diğer konuda da bu konuda da yazdıklarınızın altına imzamı atarım.