Türk bir kullanıcının profil fotoğrafında Mustafa Kemal Atatürk olduğu için sunucudaki bir moderatör tarafından yasaklandığı ve gerçek Atatürk fotoğrafının yasaklanıp oyundaki portresine izin verilmesi gibi bir çelişki yaşandığı biliniyor.

Banlayan moderatörün savunmasında Atatürk'ü 1915 olayları (sözde Ermeni soykırımı) nedeniyle 'tartışmalı bir figür' olarak nitelendirdiği, şirketin Türk oyuncuların kitlesinden para kazanıp bu tür ithamlara göz yummasının büyük bir tepkiye yol açtığı görülüyor. Türk oyuncuların ve içerik üreticilerinin duruma büyük tepki gösterdiği; oyunların iade edildiği, Steam'de çok olumsuz incelemeler bırakıldığı ve şirketin Discord sunucusuna tepki gösterildiği aktarılıyor.

Paradox yönetiminin kararın tutarlı olmadığını kabul ederek durumu yeniden inceleyeceklerini duyurduğu ancak bu açıklamada net bir özür barındırmadığı için yetersiz bulunduğu ve boykotun devam ettiği söyleniyor. Ben bu oyunu oynamadım ama bu kabul edilemez bir durumdur; soykırımdan bahsedip soykırımda çağ atlamış ülkelerin dillerini, tarihlerini oyunlara eklemekten utanmayanlar sadece Türk kelimesi duyunca aslan kesiliyor. Bu, bana göre art niyetli bir davranıştır.

Eki Görüntüle 281900

Eki Görüntüle 281901
IMG_0815.webp

Bunu diyen kişi, bir baltaya sap olamamış ırz düşmanı bir kişidir.
Reddit paylasiminda "Bizim milliyetcilerimiz..." gibi seyler diyip utaniyor gibi ithamlarda bulunmuslardi. Reddit postunu goremedim ama PKK'li ve diger teror orgutculer de Twitter'da ragebait atiyor. Ragebait post paylasanlarin biosunda hep teror orgutune bagliligini gosteren yazilar falan mevcut oluyor zaten. Elbet denk gelirsiniz gezinirken.

Reddit paylasiminda "Bizim milliyetcilerimiz..." gibi seyler diyip utaniyor gibi ithamlarda bulunmuslardi. Reddit postunu goremedim ama PKK'li ve diger teror orgutculer de Twitter'da ragebait atiyor. Ragebait post paylasanlarin biosunda hep teror orgutune bagliligini gosteren yazilar falan mevcut oluyor zaten. Elbet denk gelirsiniz gezinirken.
Maalesef geliyorum. Sarı torba deyip geçeceksin böylelerine.

Paradox yönetiminin kararın tutarlı olmadığını kabul ederek durumu yeniden inceleyeceklerini duyurduğu ancak bu açıklamada net bir özür barındırmadığı için yetersiz bulunduğu ve boykotun devam ettiği söyleniyor.

Özür dileyip dilememeleri fark etmez ki. Zarar gördükleri için illaki özür mesajı iletilir zaten. En baştan böyle bir şey yaşanmamalıydı. Özür dileyip dilememeleri boykotu değiştirmez.

Özür dileyip dilememeleri fark etmez ki. Zarar gördükleri için illaki özür mesajı iletilir zaten. En baştan böyle bir şey yaşanmamalıydı. Özür dileyip dilememeleri boykotu değiştirmez.
Özür dilemelerinin çevirisi tam olarak şu: "Biz çok büyük bir yanlış yaparak oyunlarımızdaki tüm kitleyi kaybettik, özür dileriz hadi şimdi geri gelin biz de para sağmaya devam edelim."

Şu batı toplumları kadar tarihi okumakta kötü olan bir toplum yok. Çoğu hala Kürtlere karşı soykırım yaptığımızı ya da Atatürk'ün faşist bir lider olduğunu falan düşünüyor. Zaten internette halihazırda Türk karşıtı bir tutum yavaş yavaş artarken bir de böyle bir olayın oluşu sürpriz olmamalı. HoI4 oynardım, severdim; bundan sonra mümkün değil girmem artık.

Ha bir de PDX sunucusundaki insanlar rahatça Mao Zedong, J. Stalin, Mussolini yada belli başlı modern liderleri profil fotoğrafı olarak koyabiliyor da, Atatürk (ve kurallarında da bahsedildiği Karl Marx) mü batıyor bunlara? Ben burada bir art niyet ararım.