Paragraf Çözerken Ters Anlama Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 82
  • Etiketler Etiketler
    paragraf

seeraddar

Yetkin
Şu an 345 yayınları'nın 0 risk paragraf kitabını çözüyorum. Daha önce hiç paragraf çözmemiştim. Çözdüysem de muhtemelen 3-4 yıl önce ve o da çok az sayıda soruydu. Normalde kitap okuyan birisiyim.

Kitapta 18 soru için 18 dakika süre veriliyor. Ben de her testte süre tutarak çözüyorum. Genelde tam 20 dakikada bitiriyorum. Son testte 5 yanlış yaptım. Bu 5 yanlıştan 4'ünü aslında doğru şıkkı bulmama rağmen yanlış işaretledim. Özellikle “çıkarılamaz”, “değinilmemiştir”, “söylenemez” gibi soru köklerini dikkatle okumama rağmen, bu ifadeleri “çıkarılabilir”, “değinilmiştir” gibi anlıyorum ve tam tersini işaretliyorum.

Örneğin, soru bana hangisine "değinilmemiştir' diyorken, ben hemem "değinilmişleri" bulup işaretliyorum. Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:
Paragrafı okumadan önce ve okuduktan sonra soru kökünü okuyun. İhtiyaç halinde kök içerisinde önemli olan noktayı işaretleyin veya bir yere yazın. Yavaş yavaş düzelmeye başlar.

Hocam ben daha LGS öğrencisiyim ancak o paragraf kitabını çözdüğümden (Test bulamadım ) az çok yorumlarım işe yarar umarım ki. Soruda bahsettiğiniz kısmı ilk okuyun ki aklınızda daha çok yer edinsin, veya o kısmın yanına - falan koyun, altını çizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…