Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba,

YKS'ye yeni yeni çalışmaya başladım ve sizlere sormak istediğim bir sorum var. Paragraf çözerken yanlışları öğrenmemek sorun yaratır mı? Sonuçta paragraf okuduğunu anlama demek, yanlışımı öğrensem de ilerleyeceğimi düşünmüyorum. O zaman neden test çözüyorsun diye soranlar için amacım kendimi görmek. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce yanlış mı yapıyorum? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Dostum okuduğunu doğru anlayıp anlamadığını anlaman için tabii ki kontrol etmen lazım. Amacın illa bir şey okumaksa kitap oku.
Zaten testi çözdüğümde kontrol ediyorum, sadece yanlışımın neden yanlış olduğunu öğrenmiyorum vakit kaybetmemek için. Umarım yanlış yapmıyorumdur.

Zaten testi çözdüğümde kontrol ediyorum, sadece yanlışımın neden yanlış olduğunu öğrenmiyorum vakit kaybetmemek için.

Tamam işte dikkat hatası mı yaptın? Yoksa metni mi anlamamışsın? Hep aynı soru tipinde mi yanlış yapıyorsun? Bunlara bakman lazım.

Zaten testi çözdüğümde kontrol ediyorum, sadece yanlışımın neden yanlış olduğunu öğrenmiyorum vakit kaybetmemek için. Umarım yanlış yapmıyorumdur.
Mükemmel bir şekilde kendinle çelişiyorsun. Sana bir şeyler katacak olan yanlış yaptığın sorular. Asıl onlara bakmazsan zaman kaybetmiş oluyorsun. Doğruların zaten doğru. Yine çıksa yine yaparsın. Yanlışlarına bakmayacaksan çözme, boş boş nefes al ver aynı hesap.

Şu anda paragraf nasıl çözülür onun farkında değilsin bence. Soru tiplerine göre farklı çözüm teknikleri var. Öncelikle onları öğrenebileceğin YouTube'dan bir kampa başlamanı öneririm. Mesela atıyorum paragrafı bölme ile alakalı videoyu izledikten sonra dönüp kullandığın kaynak ne ise zaten o soru tipi ile ilgili soruların olduğu bölümü göreceksin, onu çözmelisin. Her haftaya bir soru tipi ayırabilirsin veya süreyi kendine göre ayarlayabilirsin. Paragrafa bodoslama başlamanı önermem ben çözüm tekniklerinin faydasını çok gördüm. Onun dışında asıl soruna geleceksek yanlışlarına kesinlikle ama kesinlikle dönmelisin. Hatalarını görmeden o hataları gideremezsin.