Paragraf nasıl çalışabilirim?

OnePC

Uzman
Elimdeki kitaplar;

• Emek Taştan Türkçe Kampı
• Bilgi Sarmal Türkçe Soru Bankası
• Paragrafın Ritmi Soru Bankası

Merhabalar. 345 Sıfır Riskten hergün 20 soru çözüyordum. Ama çok fazla yanlışım çıkıyordu. Kitap bitti, hiç verim alamadım. Şimdi Paragrafın Ritmi kitabını aldım. Ama bunu da nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Baştan sona mı gideceğim bilmiyorum.

Emek Taştandan Ses Bilgisi ve Yazım Kurallarını çalıştım, Bilgi Sarmaldan da sorularını çözdüm. Ama Türkçenin ilk konularında eksiklerim olunca (16.75 Türkçe netim geldi.) başa döndüm. Yoksa direkt Dil Bilgisine geçmiştim. Ama aklımdaki soruları şunlar;

Paragrafın Ritmi kitabında baştan sona mı gitmem gerekiyor? Örnek veriyorum Emek Hocadan Paragrafta Ana Düşünce videosunu izledim. Sonra bu kitapta günde 20 soru olacak şekilde mi çözeyim?

Ama ben şuan Sözcükte Anlam çalışıyorum ve sorularını çözüyorum. Paragraf kısmına daha var. Ama günlük paragrafımı da ihmal etmek istemiyorum. Ama Paragrafın konu anlatımını izlemeden de Paragraf çözmek istemiyorum. Hakkını vermek istiyorum. Ne yapmalıyım?

@Testo Unit

Son düzenleme:
Paragraf çözerken müzik dinliyorsan dinlemeden çözmeye çalış ve kişisel alanından uzakta bir yerde çöz.

345 en son alınacak paragraf kitaplarından ve siz ilk başta almışsınız. Hocam verim almamanız çok normal. İlk başta arı yayınları gibi orta düzey kaynaklardan başla. Sonra 345, kronometre gibi kitaplara geçersin.

Dil bilgin sıfır olsa bile Türkçe netin çok düşük. Paragraf kitapları zaten konu konu gidiyor. Paragraf konu anlatımı gerekli mi sorgulanır. Günlük çözmek yerine konu konu ilerleyebilirsin paragraftan. Ancak bence sorun başka bir şeyden. Çok sosyal medya kullanıyor musun? Özellikle 60sn altı videolar.

İfadeler: 199
Paragraf çözerken müzik dinliyorsan dinlemeden çözmeye çalış ve kişisel alanından uzakta bir yerde çöz.
Asla müzik dinlemiyorum. Kütüphanede çözüyorum hocam.

Paragrafın Ritmi aldım ama nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Soru kısmında belirttim.

Günde 5-10 dk TikTok sadece hocam.

Paragrafın Ritmi aldım ama nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Soru kısmında belirttim.
Öncelikle geçen sene çıkmış TYT'yi eline al. Türkçede paragraf sorularını aç bak. Orda hangi paragraf türü en çok çıkmış ordan başla. Zaten paragraf kitaplarında konular ayrı ayrı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…