Günümüzde bile hareket noktası olmasına ben kalıcılık derdim. Tutarlılık olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bu metin hayranlıkla yazılmış bir metine benziyor, o da etkileyiciliğine işaret zaten.
Cümle içinde özel adın yerine kullanılan makam veya unvan sözleri büyük harfle başlar: Uzak Doğu'dan gelen heyeti Vali dün kabul etti. harfle başlar: Sayın Bakan, Sayın Vali vb.
Burda eskinin boşluğu dediği mevcut düşünceler değil. Soru biraz zor ve detaylı düşünmek gerek diye düşünüyorum. Günümüzde yeni pencere dediği yeni bir özgün bakış açısı, geçmişin boşluğu da geçmişte fark edilmeyen şeyler olabilir.
1. soruda senin işaretlediğin E şıkkında mevcut düşünceleri özümsemekten bahsediyor. Cevapta ise geçmişte ihmal edileni yakalamayı araman gerekiyor.
2. soruda "Bakan" büyük harfle başlayarak yazılmalı.
3. soruda "...tanımlanan kavramlar tartışılmaktadır..." diyor. Sanırım bu sebeple tutarlılıktan kaybediyor. Etkileyicilik net var, "...yüzyıllarca benimsenmiş ve temel bilgiler olarak kabul edilmiştir..." yazıyor.
Bu soruyu ben de yanlış yapmıştım. Biraz kafa karıştırıcı soru doğrusu. Geleceğe yeni bir pencere açmak, geçmişe bakmakla mümkün olabilir demek istiyor gibi geldi bana. İşaretlediğin şıkta ise durum tam tersi. Mevcut düşünceler diyor. Biz eskiye odaklanmalıyız.