seeraddar
Yetkin
Şimdi ben, fotoğraftaki soru kalıplarına nasıl yaklaşmam gerektiğine dair kısa bir video izlemek istedim ve Rüştü Hoca’yı açtım.
Şimdi:
I. numarada arılar, Platon tarafından devlet politikacılarına benzetilmiş.
II. ila IV. numaralar arasında Aristoteles arılar hakkında bilgi vermiş.
V. numarada ise Einstein yine arılar hakkında bilgi vermiş.
Benim bakış açıma göre burada doğru cevap I numara. Çünkü diğer tüm yerlerde Aristoteles ve Einstein arılar hakkında bilgi verirken, Platon arıları bir benzetme amacıyla kullanmış ve onları devlet politikacılarına benzetmiş.
Rüştü Hoca’ya yazdım. Diyor ki:
“Ya işte Aristoteles ve Platon eski zamanlarda yaşıyor; Einstein ise daha modern. O yüzden cevap Einstein. yani E şıkkı.”
Ama şimdi diyelim ki ben genel kültürü sıfır biriyim; ben bunu nereden bileceğim? Paragrafta sistem okuduğunu anlama değil mi?
E bu saçma oluyor. Ya soru hatalı, ya da kendisi hatalı.
Şimdi benim fikrim yanlış mı, değil mi? Sizce cevap ne?
Bütün soruları böyle bu adamın.
Şimdi:
I. numarada arılar, Platon tarafından devlet politikacılarına benzetilmiş.
II. ila IV. numaralar arasında Aristoteles arılar hakkında bilgi vermiş.
V. numarada ise Einstein yine arılar hakkında bilgi vermiş.
Benim bakış açıma göre burada doğru cevap I numara. Çünkü diğer tüm yerlerde Aristoteles ve Einstein arılar hakkında bilgi verirken, Platon arıları bir benzetme amacıyla kullanmış ve onları devlet politikacılarına benzetmiş.
Rüştü Hoca’ya yazdım. Diyor ki:
“Ya işte Aristoteles ve Platon eski zamanlarda yaşıyor; Einstein ise daha modern. O yüzden cevap Einstein. yani E şıkkı.”
Ama şimdi diyelim ki ben genel kültürü sıfır biriyim; ben bunu nereden bileceğim? Paragrafta sistem okuduğunu anlama değil mi?
E bu saçma oluyor. Ya soru hatalı, ya da kendisi hatalı.
Şimdi benim fikrim yanlış mı, değil mi? Sizce cevap ne?
Bütün soruları böyle bu adamın.