Yer
Haddonfield, Illinois
Bu soruda özgünlükle alakalı bir şey belirtmemiş, neden cevap B?

1737456983670.webp

Bu soruda da anlamadım E'deki yanlışın nerede olduğunu:

1737457039849.webp

Bu soruda da günümüzde bile hareket noktası olması tutarlılığını göstermez mi?

1737457341133.webp

Bu soruda da günümüzde bile hareket noktası olması tutarlılığını göstermez mi?

1737457341133.webp
Günümüzde bile hareket noktası olmasına ben kalıcılık derdim. Tutarlılık olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bu metin hayranlıkla yazılmış bir metine benziyor, o da etkileyiciliğine işaret zaten.

1737457039849.webp
Bakan büyük yazılmalı.
Cümle içinde özel adın yerine kullanılan makam veya unvan sözleri büyük harfle başlar: Uzak Doğu'dan gelen heyeti Vali dün kabul etti. harfle başlar: Sayın Bakan, Sayın Vali vb.

1737456983670.webp
Burda eskinin boşluğu dediği mevcut düşünceler değil. Soru biraz zor ve detaylı düşünmek gerek diye düşünüyorum. Günümüzde yeni pencere dediği yeni bir özgün bakış açısı, geçmişin boşluğu da geçmişte fark edilmeyen şeyler olabilir.

@Michael MYERS, üstü karalamalı atmasan daha iyiymiş.

1. soruda senin işaretlediğin E şıkkında mevcut düşünceleri özümsemekten bahsediyor. Cevapta ise geçmişte ihmal edileni yakalamayı araman gerekiyor.

2. soruda "Bakan" büyük harfle başlayarak yazılmalı.

3. soruda "...tanımlanan kavramlar tartışılmaktadır..." diyor. Sanırım bu sebeple tutarlılıktan kaybediyor. Etkileyicilik net var, "...yüzyıllarca benimsenmiş ve temel bilgiler olarak kabul edilmiştir..." yazıyor.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 117119
Cümle içerisindeki "bakan" özel isimdir. Doğrusu "Bakan" olmalıdır.

Eki Görüntüle 117118
Bu soruyu ben de yanlış yapmıştım. Biraz kafa karıştırıcı soru doğrusu. Geleceğe yeni bir pencere açmak, geçmişe bakmakla mümkün olabilir demek istiyor gibi geldi bana. İşaretlediğin şıkta ise durum tam tersi. Mevcut düşünceler diyor. Biz eskiye odaklanmalıyız.