Merhaba arkadaşlar, Paragraf temelim sıfır. Şu anda Deniz Hoca'nın paragraf taktikleri kampı videolarına başlamayı planlıyorum ama kamp kitabım yok. Elimde sadece Hız ve Renk paragraf kitabı var. Videolarda örneğin "yardımcı düşünce" ya da "röportaj soruları" gibi başlıklar anlatılıyor. Bu videoları izledikten sonra elimdeki kitaptan ilerlemek istiyorum. Fakat Hız ve Renk kitabında bu tarz konular yok, çok karışık. Şekilde nasıl ilerlemem lazım? Sizce bu şekilde çalışmak doğru olur mu? Ayrıca Hız ve Renk kitabını nasıl daha verimli kullanabilirim? Yeni başlayan biri için çok mu zor olur? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kitap kolay ama çok sıkıcı. Yarısına kadar geldim ve sonuçlarım kötü gelmese bile illallah ettim fırlattım kitabı. TRT çalışanı olacakmışım gibi kitap yapmışlar. Sadece deneme-roman-gazete ve türevi edebiyat konularından bahsediyor. Bazen 6-7 soru üst üste romanın yapıtaşlarını falan anlatıyorlar. Bu kitapla sonuna kadar devam etmeye çalışırsan motivasyonunu kırabilir bence. Giriş seviyesi için iyi ama sıkıldığın zaman zorlama sakın.

O kitap kolay ama çok sıkıcı. Yarısına kadar geldim ve sonuçlarım kötü gelmese bile illallah ettim fırlattım kitabı. TRT çalışanı olacakmışım gibi kitap yapmışlar. Sadece deneme-roman-gazete ve türevi edebiyat konularından bahsediyor. Bazen 6-7 soru üst üste romanın yapıtaşlarını falan anlatıyorlar. Bu kitapla sonuna kadar devam etmeye çalışırsan motivasyonunu kırabilir bence. Giriş seviyesi için iyi ama sıkıldığın zaman zorlama sakın.

Hocam bana çok karışık geliyor karma testleri var mesele örneğin deniz hoca paragraf videolarından hemen sonra soru çözmek istiyorum fakat testler çok karışık. Ne yapmam lazım @Daffy Duck Hocam sizinde öneriniz var mı

@Daffy Duck Hocam sizinde öneriniz var mı
Öncelikle benim öneri yapmam pek doğru olmaz çünkü sınava girmiş/mezuna bırakmış, tecrübeli değilim yani ama fikirlerimi aktarayım.

Bende de hız ve renk yayınları paragraf kitabı var aslında sorular da basit sorular okuduğunu anlama sorusu yani. Temelin yoksa bile en azından birkaç soru rahatça yapabilmen lazım.

Kamp olarak ben dil bilgisi + paragraf Aker Kartal'dan ilerliyorum. (12 günde paragraf kampını da takip ediyorum Deniz Hoca'nın) Notlarimi alıyorum, ardından ufak bir genel tekrar yapıp soru cozumlerine geciyorum.Soru Bankası olarak 3d dil bilgisi kullanıyorum.

Suanlik bu kadarını söyleyebilirim ilerleyen zamanda tecrübe edindikce aktarırim hocam.

Hocam bana çok karışık geliyor karma testleri var mesele örneğin deniz hoca paragraf videolarından hemen sonra soru çözmek istiyorum fakat testler çok karışık. Ne yapmam lazım @Daffy Duck Hocam sizinde öneriniz var mı
Mesajımda bahsettiğim gibi hep aynı, TRT çalışanı edasıyla hazırlanmış sıkıcı edebiyat metinleri olduğu için karışık gelmiştir. Dışarıdan bakınca evet korkutucu gözüküyor ama aslında çok zor değiller. Sadece çok sıkıcılar, kitabı çözdüğüm her saniye daha çok başım şişiyor.

Hız ve Renk çok klostrofobik bir kitap, epeydir paragraf çözmüyorum çünkü çok sıkıcı ve boğuluyorum çözerken. Sen yine bir paragraf kaynağı al ama kitap okumak daha mantıklı bence.
Hız ve Renk dışında bir kitap alsan daha iyi, arkadaşların dediği gibi hep aynı soru tarzları var ve klostrofobik.

Kitabı çoktan almışsın özür dilerim. Başka kaynağa geçmeni önereyim o halde.