Yer
İzmir
İş bulamadım, seneye de askerlik, normal askerlik bittikten sonra dilekçe ile paralı askerliğe kalabilir miyim er olarak yoksa üniversite mi lazım? Başka çıkış yolu bulamadım bu mental orası kaldı tek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık durumun iyiyse uzman cavus olabilirsin ama ne sosyal ne de adam akıllı bir hayatın olur. En iyisi MSÜ'ye ve TYT'ye girip en azindan KAMYO (Kara Astsubay MYO) girmen olur. Girdiğin andan itibaren zaten maddi olarak falan devlet karşılıyor çoğu seyi. 2 sene icinde de rütbeli personel oluyorsun.

Sözleşmeli er olmak, uzman cavus olmak sıkıntı olur diye düşünüyorum.

Katılıyorum hocam. Belki 4 yıllık bile gelebilir. O şekilde Teğmen olarak mezun oluyorlardı sanırım. Benim kuzen 30'una yaklaşmıştı artık, zorla askere gitti😀

Ben bütün sureci geçip doğum lekem sebebiyle elendim. İçimde hep mülki idare amiri olmak vardı, o yuzden biraz canım sıkıldı ama en azından idare amirliği icin bir bölüme yerleştim yani pek dert etmedim. Sonuç olarak sağlık el veriyorsa neden olmasın. Şartlar iyice sıkılaşti.

İş bulamadım, seneye de askerlik, normal askerlik bittikten sonra dilekçe ile paralı askerliğe kalabilir miyim er olarak yoksa üniversite mi lazım? Başka çıkış yolu bulamadım bu mental orası kaldı tek.
Sözleşmeli Er önermem. Astsubaylık sınavlarına girebilirsin. En kötü Uzman Çavuş olabilirsin, oradan belirli bir süre sonra Astsubaylık kazanmaya bakarsın. Yanlış bilmiyorsam 4 yıl batı 4 yıl doğu olarak ilerliyor görev. Devlet çoğu ihtiyacını karşılıyor.

Normal 6 aylık askerlik süreni tamamladığın zaman 2'nci altı ay gönüllü olarak kalabiliyorsun net askeri ücret alıyorsun doğuda olursan eğer sınır bölgesinde tazminat olayı var oda 8 bin oluyor ama doğu bölgesi hariç başka bir yerdeysen net askeri ücret alıyorsun bu ikinci altı ay askerliğini normal askerliğini yaptığın yerdede devam edebiliyorsun veya durumuna göre başka yere gönderiyorlar ama normal askerliğini yaptığın yerde kalıyorsun bu ikinci altı ay askerliğin avantajları var sözleşmeli er uzman astsubay subay geçişlerde %25 avantaj sağlıyor ben kendim daha 1 ay önce askerliğimi bitirdim Kıbrıs'ta askerliğimi yaptım ikinci altı ay da yaptım toplam 1 sene askerlik yapmış oldum aklına takılan bir soru olursa yazabilirsin yardımcı olurum.