Ethem Efe

Bilgin
Yer
KKTC | Gazimağusa
İyi akşamlar,

Nothing Ear kulaklığımı 3.600 TL'ye yarın Param Güvende ile satmayı planlıyorum. Benden alacağı ücret 220 TL vs., ancak kargo alıcıya ulaştığında benim mağdur kalma ihtimalim var mı? "Kulaklık bozuk" deyip başka bir şey gönderse kargo ile, bana ne oluyor tam olarak?

Teşekkürler.

@Simon

Ben hiç yaşamadım ama yaşanmayacağını da söyleyemem. Ben de çok PG ile satış yaptım. Ürün çok sattım. Genelde hesaplara bakıyorum, yeni mi eski mi, satışı var mı, numarası vs. Tabii elimden geldiğince önlem bu. Bu sayede belki hiç sorun yaşamadım satışta. Ben öneririm, PG ile sat bence. Alıcı için zaten çok iyi.

Tamamen alıcının vicdanına kalmış oluyorsun. Gardrops veya Dolap kullan. Orada ürünün videosunu yükleyip, etiketine, faturasına kadar belgeleyebiliyorsun.
Ben hiç yaşamadım ama yaşanmayacağını da söyleyemem. Ben de çok PG ile satış yaptım. Ürün çok sattım. Genelde hesaplara bakıyorum, yeni mi eski mi, satışı var mı, numarası vs. Tabii elimden geldiğince önlem bu. Bu sayede belki hiç sorun yaşamadım satışta. Ben öneririm, PG ile sat bence. Alıcı için zaten çok iyi.
Anladım. Dolap için ne kadar ücret alınıyor? Alıcı hesabını Ocak 2026'da açmış, ikna edebilirsem dolap üzerinden denerim ancak sanmıyorum.

Kulaklığın varsa seri no kısmı fotoğrafını falan alın ama sahibinden pek üzerine düşmüyor diye yüzlerce şey duymuştum.
En kötüsü adam kötü bir şey yapmasa da alıyor ama beğenmedim deyip geri yollayabiliyor. O konuda itiraz edemiyorsunuz yani süresi boyunca deneyip sonra iade edebiliyor.

Çok fazla. %20 idi sanırım. Gardrops, kesinti olarak %6'ydı. Oraya yönlendir bence.

Dolap çok tekelleşti ya, ilk zamanlar komisyon çok azdı. Kargoya para almıyordu. Şu anki duruma baksana ürünün yarı fiyatini istiyor neredeyse dolap. Ben dolaptan sahibindene çekiyordum, müsterileri. 😂

Dolap çok tekelleşti ya, ilk zamanlar komisyon çok azdı. Kargoya para almıyordu. Şu anki duruma baksana ürünün yarı fiyatini istiyor neredeyse dolap. Ben dolaptan sahibindene çekiyordum, müsterileri. 😂
Oranın tek iyi yanı ürününü koruyabilmen. En azından kulaklık satıp, iade de turşu gönderme riski olmuyor.