Merhaba, mayıs ayı sonuna kadar para biriktirip mevcut sistemimdeki 8 GB DDR4 RAM'in yanına bir 8 GB daha eklemeyi ve ekran kartı olarak RTX 3050 almayı düşünüyorum. Ancak Sahibinden "Param Güvende" ile ikinci el parça alırken sorun yaşar mıyım, parçalar arızalı gelir mi diye endişeleniyorum. Kısacası, bu yöntemle ikinci el bilgisayar parçası almak ne kadar güvenilir ve mantıklı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?3 gün deneme süreniz var. Alıcı için çok avantajlı bir sistem.
Towande
Becerikli
Param güvende ile işlemci satın almıştım, sorun olmadı. Ürün sana teslim edildikten sonra 48 saat süren oluyor. O süreç boyunca istersen iade edebilirsin koşulsuz şartsız. Sistem alıcı için o kadar iyi ki kötü niyetli biri satın aldığı eşyayı başka bir şeyle değiştirip iade etse bile Sahibinden hiçbir şey yapmıyor ve alıcıyı haklı buluyor genelde.
Yapmanız gereken tek şey RAM'ler geldikten sonra memtest86 gibi testlere sokup o süreç boyunca tamamen zorlayıp test etmek.
48 saatin sonunda bir problem yoksa ister elle kendiniz onaylarsınız istersenizde hiçbir şey yapmayıp sistem tarafından otomatik onaylanır.
Yapmanız gereken tek şey RAM'ler geldikten sonra memtest86 gibi testlere sokup o süreç boyunca tamamen zorlayıp test etmek.
48 saatin sonunda bir problem yoksa ister elle kendiniz onaylarsınız istersenizde hiçbir şey yapmayıp sistem tarafından otomatik onaylanır.
Evet, satıcı için hiç avantajı olmayan bir sistem çünkü
Son düzenleyen: Moderatör:
Hellmonger
Becerikli
Merhaba, Mayıs ayı sonuna kadar para biriktirip mevcut sistemimdeki 8 GB DDR4 RAM'in yanına bir 8 GB daha eklemeyi ve ekran kartı olarak RTX 3050 almayı düşünüyorum. Ancak sahibinden "Param Güvende" ile ikinci el parça alırken sorun yaşar mıyım, parçalar arızalı gelir mi diye endişeleniyorum. Kısacası, bu yöntemle ikinci el bilgisayar parçası almak ne kadar güvenilir ve mantıklı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Satıcı için avantajı olmasa da ürünü aldığınızda mutlaka video ile açın, kayıt alarak öyle bakın derim.
Adam bozuk ürün yollar, sonra "ben sağlam yolladım" der. Video falan olur elinizde, size dert olur.
İnanın kötü niyetliye denk geldiğinizde alıcı-satıcı fark etmez, çok çeşitli oyunlar, numaralar var.
Param Güvende ile işlemci satın almıştım, sorun olmadı. Ürün sana teslim edildikten sonra 48 saat süren oluyor. O süreç boyunca istersen iade edebilirsin koşulsuz şartsız. Sistem alıcı için o kadar iyi ki kötü niyetli biri satın aldığı eşyayı başka bir şeyle değiştirip iade etse bile sahibinden hiçbir şey yapmıyor ve alıcıyı haklı buluyor genelde.
Yapmanız gereken tek şey RAM'ler geldikten sonra Memtest86 gibi testlere sokup o süreç boyunca tamamen zorlayıp test etmek.
O yüzden gönderdiğiniz ürünün fotoğrafını, seri nosunu vs. alacaksınız. Başka çaresi yok. Alıp bozuk olanı koyup geri yollama durumu olabiliyor. Bu tür seri no veya yollanan ürünün benim olmadığını kanıtlayacak bir şeyi yoksa da Param Güvende ile satılmaz, satılmamalı zaten.
Son düzenleyen: Moderatör:
3 gün deneme süreniz var. Alıcı için çok avantajlı bir sistem.
Anladım. Ayrıca şunları da cevaplayabilir misiniz?Param güvende ile işlemci satın almıştım, sorun olmadı. Ürün sana teslim edildikten sonra 48 saat süren oluyor. O süreç boyunca istersen iade edebilirsin koşulsuz şartsız. Sistem alıcı için o kadar iyi ki kötü niyetli biri satın aldığı eşyayı başka bir şeyle değiştirip iade etse bile Sahibinden hiçbir şey yapmıyor ve alıcıyı haklı buluyor genelde.
1. Mayıs sonunda birikmiş paramın üzerine biraz ekleyip sıfır hazır bir sistem almak mı, yoksa yavaş yavaş biriktirip mevcut bilgisayarımı ikinci el parçalarla yükseltmek mi daha mantıklı olur?
2. Satıcı iade kabul etmese dahi ürün bozuk çıkarsa iade etme hakkım olur mu?
3. Bir ürünü almadan önce satıcı test görüntüsü olmadığını söylüyorsa veya paylaşmıyorsa, o ürünü almak yine de mantıklı mı?
Towande
Becerikli
1. Soru, ucu açık bir soru. Sistem DDR4 mü 5 mi? Ne için kullanılacak? Ne kadar süre içinde toplayacaksınız? derken bu soruya tek bir cevap verilemez, zaten kesinlik içeren doğru bir cevabı da yoktur.Anladım. Ayrıca şunları da cevaplayabilir misiniz?
1. Mayıs sonunda birikmiş paramın üzerine biraz ekleyip sıfır hazır bir sistem almak mı, yoksa yavaş yavaş biriktirip mevcut bilgisayarımı ikinci el parçalarla yükseltmek mi daha mantıklı olur?
2. Satıcı iade kabul etmese dahi ürün bozuk çıkarsa iade etme hakkım olur mu?
3. Bir ürünü almadan önce satıcı test görüntüsü olmadığını söylüyorsa veya paylaşmıyorsa, o ürünü almak yine de mantıklı mı?
2. Ürünü istediğiniz gibi iade edebilirsiniz, bozuk çıksa da çıkmasa da. Satıcının söz hakkı yoktur. Sadece param güvende bedeli hizmeti nedeniyle bir tık maddi kaybınız olur ama o da sigortanız gibi.
3. Ben işlemci satarken elimde sıcaklık testi yoktu ve birisi istediğinde en baştan sistemi indir her şeyi sök işlemciyi tak macunu adam gibi yenile falan derken sadece aklımda kalan bilgileri verdim, onun keyfine bağlıydı. Sonradan satıldı zaten. Demem o ki takması bir tık uğraştırıcıysa adam da uğraşmak istememiş olabilir. Malına güvenmese param güvende ile satmazdı zaten. Burada sizin tutumunuz önemli. Test sonucu olan ama havale ile satan bir yerdense hiçbir bilgisi testi olmayan ama param güvende ile satılan bir ürünü tercih ederdim. Çünkü bu sistem alıcıya hizmet ediyor.