Pluxy01

Becerikli
Yer
Kuzey Ren-Vestfalya
Ekran kartı satıyorum, alıcı şöyle bir teklifte bulundu; 4000 TL'lik kartı 500'e ilana koyacağım, kendisi param güvende ile satın alacak ve bana 3500 TL havale gönderecek, kargoya para vermemek için teklif etti. Normalde hiç girmem böyle alengirli işlere ama aklıma yattı gibi. Sonuçta karta bir şey yapıp iade istese alabileceği max para 500 TL. Dolandırılma ihtimalim var mı bu yöntemle ne diyorsunuz?

Karşıdaki adam bize nasıl güvenecek?

Sen Param Güvende'ye nasıl güveneceksin? Aldım senin ekran kartını elime gelince tornavidayı sapladım geri yolladım paramı da geri aldım olan da senin ürününe oldu. Ticaret işi böyle güveneceksin yapacak bir şeyin yok çok fazla. İşine gelmiyorsa elden teslim yapacaksın.

Karşıdaki adam bize nasıl güvenecek?
Sen Param Güvende'ye nasıl güveneceksin? Aldım senin ekran kartını elime gelince tornavidayı sapladım geri yolladım paramı da geri aldım olan da senin ürününe oldu. Ticaret işi böyle güveneceksin yapacak bir şeyin yok çok fazla. İşine gelmiyorsa elden teslim yapacaksın.

Arkadaş paranın büyük bölümünü IBAN ile önden alırsa bir sıkıntı yaşamaz. Alıcı ₺3500'yi gönderip sonra ürünü bozup geri yollarsa alacağı para ₺500 olur dolayısı ile böyle bir işe girişmez. Tabi büyük ihtimalle parayı önden göndermemeyi teklif edecek orası ayrı.

Kargolarken videoya alırsın ben hep öyle sattım, videoda da ürünü güzelce gösterdim, paketlemeyi tamamlayana kadar da kaydı kapatmadım, böyle bir durumda imkansız satıcının haksız olması.

Kargolarken videoya alırsın ben hep öyle sattım, videoda da ürünü güzelce gösterdim, paketlemeyi tamamlayana kadar da kaydı kapatmadım, böyle bir durumda imkansız satıcının haksız olması.

Bu dediklerinizin hiçbirinin önemi yok. Adam ürünü alır parçalar iade eder parasını alır. Sahibinden'e ulaşıp videonuz olduğunu söyleseniz dahi bizim yapabileceğimiz bir şey yok hukuki yollara başvurun derler aradan çekilirler.

50'den fazla param güvende satışı yapmışımdır, bir kere bile problem yaşamadım. Paketlerken video çekmek gibi şeylerle uğraşmanıza gerek yok, zaten böyle bir durumda karta isteyerekten bir şey yapsa bile tutar sizde kalacak, neden bunun için böyle bir riske girsin ki?