Bugün Facebook 2. el gruplarında değişik bir olaya rastladım adam uyarmış

Sahibinden Param Güvende de diyelim bir işlemci veya anakart gibi bir ürünü Param Güvende ile satan biri ile anlaşıyorlar gibi yapıyorlarmış sonra o ürünün çalışırken videosunu istiyor yani test videosu gibi bana bunu yollarsan bakayım diyor.
Adam çekip yolluyor. Sonra adam 2-3 saat sonra vazgeçtim başka ürün buldum vs ayağına vazgeçiyor. Ama video elinde. Ve o video yu aynı ürünün bozuk olanını satmak için kullanıyorlarmış.

Tabii elinde bozuk olan ürünün pg ile satışı olanını arayıp videoyu ondan istiyor. Adam ne bilsin çekip veriyor. Sonra elindeki bozuğu satıyor ama adama o aldığı videoyu kendininmiş gibi yollayıp ben sapasağlam yolladım diyor. Giden ürün bozuk veya sorunlu vs sonra sana kilitlemiş oluyor.

Yani şeytanın aklına gelmeyecek türlü işler var. Param Güvende ile hiçbir şey satmam. Ya elden ya da önce havale sonra ürün başka türlü mümkün değil.

Ona da çok güvenmemek lazım sattığım kişi al satçıydı mesela.

Öyle yani sonuçta internetten satıyorsun, dolapta olsa, farklı mecra da olsa her zaman risk oluyor. Ben risk alıyorum, bir sorun yaşamamam illa yaşamayacağım anlamına gelmez. Elimden geldiğince tedbirli davranıyorum. Sorun yaşamamak adına da çok yüksek fiyatlı ürünü PG ile satmıyorum.

Ben kullanıyorum, 34 adet ekipman satışım oldu. Hepsi PG ile, Bir sorun yaşamadım hiç. Satarken sattığım kişinin hesabına bakarım, Referansım da bol olduğu için iki taraf açısından sorun olmuyor.
İşte referansın varken kimse korkmuyor, ben her daim refli adamdan alıyorum. Dediğim adamları da tanıyorsundur, daha bir kere sorun çıkarmadı adamların sattığı ürünler.

İşte referansın varken kimse korkmuyor, ben her daim refli adamdan alıyorum. Dediğim adamları da tanıyorsundur, daha bir kere sorun çıkarmadı adamların sattığı ürünler.

Öyle, yorumum bol, satışım fazla olunca güven konusunda muhabbet bile açılmıyor. Yine de riski alan benim; elimden geldiğince tedbirli davranıyorum.

41 adet sorunsuz satışım var çoğu teknolojik ürün. Tek sorun yaşadağım bir bilgisayar kasası satmıştım satın alan arkadaş kargoyu teslim almayıp 5-6 kere kargoculara kasayı taşıttı normal olarak da kırılmış camlar bana iadeye yolladı kaldırıp çöpe atmıştım.