Bilgisayarımı 2. el olarak satmaya karar verdim, hayatımda ilk kez böyle bir şey yapıyorum. Bu 'ParamGüvende' nedir dostlar? İnternetten biraz araştırdım, tamamen alıcıyı korumaya yönelikmiş; sahtekarlıklar dönebiliyormuş (kötü ürün gönderme gibi). İyi niyetliyim, kimse hakkında kötü düşünmem. Dolandırılmak istemiyorum. Sizce kargo ile ParamGüvende seçeneğini aktif etmeli miyim? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven 36
Üstün
Ben paramgüvende ile laptop sattım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Eğer satıcı al-sat yapan bir tip değil ise bir de yazışma/konuşma tarzından kıllanmadıysanız bir sıkıntı yaşamama ihtimaliniz yüksek.
Edit: Tabi bir sıkıntı yaşamanız durumunda(bahsettiğiniz durumlar gibi) Sahibinden aradan çekiliyor ve size mahkeme yolunu gösteriyor orası ayrı.
Edit: Tabi bir sıkıntı yaşamanız durumunda(bahsettiğiniz durumlar gibi) Sahibinden aradan çekiliyor ve size mahkeme yolunu gösteriyor orası ayrı.
Güvenilir ama bilgisayar gibi pahalı bir üründe dikkatli olun. Cihazın çalışmasını, seri numarasını ve paketleme anını videoya alın; tüm konuşma ve ödemeyi Sahibinden dışına çıkarmayın.
Ben paramgüvende ile laptop sattım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Eğer satıcı al-sat yapan bir tip değil ise bir de yazışma/konuşma tarzından kıllanmadıysanız bir sıkıntı yaşamama ihtimaliniz yüksek.
Teşekkürler dostlar o zaman aktif ediyorum, inşallah çarpılmayız.Güvenilir ama bilgisayar gibi pahalı bir üründe dikkatli olun. Cihazın çalışmasını, seri numarasını ve paketleme anını videoya alın; tüm konuşma ve ödemeyi Sahibinden dışına çıkarmayın.
Daha yeni ekran kartı sattım, 50K fiyata alıcının eline ulaştı, test edip onayladı. Biraz şans işi hocam.
özcan deniz 11
Çalışkan
Hocam klavye bile satmıyorum ben pg ile. Bilgisayarı satmak delilik olur. Sıkıntı yaşamama ihtimalin var ama yaşama ihtimalin de var. Bu sistem alıcıyı koruyan bir sistem. Seni korumuyor, çok var sorun yaşayan araştırabilirsin. Burada güvencen yok yani tamamen alıcıya bağlısın.
Eski bir bilgisayara aynı şehirden alıcı bulmak zor olsa gerek. Şansımı deneyeyim en kötü; tecrübeleniriz.Hocam klavye bile satmıyorum ben pg ile. Bilgisayarı satmak delilik olur. Sıkıntı yaşamama ihtimalin var ama yaşama ihtimalin de var. Bu sistem alıcıyı koruyan bir sistem. Seni korumuyor, çok var sorun yaşayan araştırabilirsin. Burada güvencen yok yani tamamen alıcıya bağlısın.
@özcan deniz @Rustin Cohle @kaanleclerc @Blackraven dostlarım son bir şey soracağım. Paramgüvendeyi aktif ettim. Kargolamayı ben mi yapacağım yoksa kargo şirketi mi?
Kargoya siz vereceksiniz. Ürün satıldığı vakit elinize kargo kodu veriliyor, onu da kargo şubesine kargoyla teslim edeceksiniz.Eski bir bilgisayara aynı şehirden alıcı bulmak zor olsa gerek. Şansımı deneyeyim en kötü; tecrübeleniriz.
@özcan deniz @Rustin Cohle @kaanleclerc @Blackraven dostlarım son bir şey soracağım. Paramgüvendeyi aktif ettim. Kargolamayı ben mi yapacağım yoksa kargo şirketi mi?
özcan deniz 11
Çalışkan
Eski bir bilgisayara aynı şehirden alıcı bulmak zor olsa gerek. Şansımı deneyeyim en kötü; tecrübeleniriz.
@özcan deniz @Rustin Cohle @kaanleclerc @Blackraven dostlarım son bir şey soracağım. Param Güvende'yi aktif ettim. Kargolamayı ben mi yapacağım yoksa kargo şirketi mi?
Sen yapacaksın. Ve düzgün yapman gerekiyor, kargo sürecinde kırılırsa falan sorumluluk almıyorlar. Tamamen sende olay.
Blackraven 36
Üstün
Eski bir bilgisayara aynı şehirden alıcı bulmak zor olsa gerek. Şansımı deneyeyim en kötü; tecrübeleniriz.
Ürününüz alındığı zaman size bir kod gelecek. Kargo şubesine gidip o kodu söyleyeceksiniz.
Yeni konular
-
Pioneer MVH-S125UI teybe farklı model panel takınca ekran bozuk gösteriyor
- aytekinertunc
-
-
-
-
-
-
-
-