Sahibinden Param Güvende olmadan ürün alınır mı?

seeraddar

Yetkin
Sahibinden üzerinden saat alacağım. Adam ile konuştum, 'Param Güvende' ile yapamayacağını, neden olarak da 'Ben anlamam o işlerden.' dedi. Ses tonu, kendisi ve genel izlenimi iyiydi. Satışı şu şekilde gerçekleştirebileceğini söyledi: 'Ben kargoya giderim, görüntülü ararım, öyle gönderirim.' Fiyatı bayağı uygundu. Satma nedeni ise telefon aldığı sırada çok büyük bir indirim sunulduğu içinmiş. Kendi ifadesine göre, kullanmayı denemiş ama becerememiş ve eski tarz takılan biriymiş. Aldığı fiyatın tam yarısına satıyor. Bu durumda almak mantıklı mı?

Saat: Samsung Watch 4.

@Asily,@Yuki,

Olasi bir durumda sizin de kargoyu alirken goruntu almaniz gerek, saatin kendisinde kullanildiktan sonra farkedilecek bir sorun varsa da burada iade alip almamasi da satan kisiye bagli. Riskli anlayacaginiz.

Ek olarak diger konunuzda belirttiginiz kullanim amaclari icin bu modelin pil omru yetersiz kalir, bence hic bulasmayin o yuzden.

2.el olarak hangi modele yönelebilirim?

İade alıp almaması satan kişiye bağlı değil, Param Güvende'nin en büyük sorunu bu zaten. Fakat endişeniz olmasın, alıcı için bir sorun teşkil etmiyor. Tabii ürünü kargolamadan önce satıcı ürünü fotoğraflar-videolar, sonrasında siz ürünü alıp bozarsanız arkadaş karşı çıkabilir bu duruma haklı olarak.

Daha önce sahibinden üzerinden hiç satış yapmamış. Ürünün fotoğrafları temiz gibi.

Daha önce sahibinden üzerinden hiç satış yapmamış. Ürünün fotoğrafları temiz gibi.
Başlığı yanlış okumuşum, referansı olmayan satıcılardan Param Güvende olmadan ürün alıp satmayın. Tam tersi anlamışım başlığı, kusura bakmayın. Bu durumda karşınızdakinin insafına kalıyorsunuz, Param Güvende veya başka bir havuz sistemi olmadan rastgele satıcılardan alışveriş yapmayın.

Hocam garantisi devam eden ancak biraz daha tuzlu halini buldum. Param Güvende'yi kabul etmez ise PTT aracılığı ile kapıda ödemeyle alabilir miyim? Mantıklı mıdır sizce?

Hocam garantisi devam eden ancak biraz daha tuzlu halini buldum. Param Güvende'yi kabul etmez ise PTT aracılığı ile kapıda ödemeyle alabilir miyim? Mantıklı mıdır sizce?
Satıcının öyle bir seçenek sunacağını sanmıyorum hocam, ne olur ne olmaz siz yine de Param Güvende ile almaya çalışın. Elden alabilme imkanınız varsa daha da rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…