tjrr

Yetkin
Yer
Ankara
Merhaba,

Sahibinden.com üzerinden birkaç kitap satmak istiyorum ve bunu en akla yatan şekilde gerçekleştirmek istediğim için, Param Güvende özelliğiyle satışa koymak niyetindeydim. Gelin görün ki, bu sistem artık satıcıdan da komisyon kesmeye başlamış ve kitap/dergi vesaire için (ki satmak istediğim kitaplar antika kategorisine de giriyor) komisyon oranı %12. Sizce kitapları nerede ve nasıl satmalıyım?

Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

Yüzdelik bazda komisyon listesi burada: https://yardim.sahibinden.com/hc/tr/articles/360021968600-S-Param-Güvende-İşlem-Bedeli-Nedir

Gardrops komisyonu çok düşük. Dolap fazla kesiyor. Letgo'ya da yükleyebilirsiniz.

@tjrr Neyi düşündünüz ? Olanı söylüyorum. Dolapta 1800 ₺'ye satışa koyduğum bir saatten bana kalan yaklaşık 1400 ₺ civarı. Kesintileri yüksek. Gardrops'a aynı saati koyduğum zaman 100 ₺ kadar bile kesinti yapmıyor.

Sahsen açıklamaya satışın yazılıp havale yapılması dışındaki satislara pek sıcak bakmıyorum artık. Kendi satışlarım icin böyle zira PG sisteminde de karşıya gönderdiğin urunun geriye dönmesi durumunda sağlam geleceği belli bile değil. Özellikle de fotograf makinesi, konsol, laptop vs. gibi çok hassas ve ellenebilir ürünlerde risk cok yuksek.

Sahsen açıklamaya satışın yazılıp havale yapılması dışındaki satislara pek sıcak bakmıyorum artık. Kendi satışlarım icin böyle zira PG sisteminde de karşıya gönderdiğin urunun geriye dönmesi durumunda sağlam geleceği belli bile değil. Özellikle de fotograf makinesi, konsol, laptop vs. gibi çok hassas ve ellenebilir ürünlerde risk cok yuksek.
Benim de aklıma geldi, istediğim bedelin tarafıma gönderilmesi ve sonrasında da kargoyu hâlletmek. Fakat, bunun için de yine karşılıklı güven gerekiyor.

Benim de aklıma geldi, istediğim bedelin tarafıma gönderilmesi ve sonrasında da kargoyu hâlletmek. Fakat, bunun için de yine karşılıklı güven gerekiyor.

Hocam urun mesela büyük ve 3-5 bin liraysa 500-600 TL kargo parası can sıkabiliyor ama artık komisyon da alındığı için sistem mantıksız oldu. Zaten parayı alıp gonderme durumunda 20 bin TL ve üzeri bir satış yaparken kargo fiyatı çok koymuyor. Ben aliciyla görüntülü konuşuyordum. Kargoyu şubeye teslim edince o da bana parayı atıyordu. Tabii butun alışverişi açıklamaya detaylıca yazmasını istiyordum, yabancı IBAN'indan para almak sorun olabilir yani alışverişi açıklasın. Ürünün anlattığın gibiyse arayıp sormaz bile. Hatta ben sattığım fotoğraf makinelerini kullanmayı bile öğretiyordum alıcıya. O kadar hassas ve pahalı urun sattım bir sorun olmadı.