Paramedik okumak mantıklı mı?

Merhaba arkadaşlar, benim asıl hedefim hukuk fakat şu ana kadar hiç çalışamadığım için 2 yıllık bölümlere yönelmek istiyorum. Sizce mantıklı mı 2025'te paramedik okuyup 2027 de mezun olup KPSS 2028'de KPSS çalışıp 90 puan alacağımı düşünüyorum sizce nasıl? Eğer paramedik okursam bile Hacettepe veya Ege Üniversitesi gibi üniversiteselerde okumayı hedefliyorum. Sizce mantıklı mı?

Mantıklı değil. Çevremdeki örneklerden yola çıkarak söylüyorum başka bölümlere yönel.

Bende senin gibi düşünüp tıbbi görüntüleme tercih ettim. 1. sınıfım şuan. Bazen 1 sene daha deneyip hukuk için uğraşmalı mıydım düşüncesi gidip geliyor. Pişman olmayacağını ve sürekli yorulmaktan sıkılmayacağını düşünüyorsan paramediklik seçilir.

Hocam kendi adıma konuşuyorum ben 200 gün çalışarak derece yapmayı pek sanmıyorum 80 gün tyt çalışıp güzel üniversiteside 2 yıllık bölüm düşünüyorum. eğer paramedik mezun olursam, 1 yıl kpss çalışarak atanmayı düşünüyorum.

İş hayatı açısından şu dönemde paramedik okunmaz. Covid dönemi yeni mezun olanlar şanslıydı ve direkt hepsi işe başladı. Maaşları 70-75k civarı sohbet ettiklerimin öyle en azından. Dediğim gibi ancak hepsi Covid dönemi girebilmiş şanslı kişiler şu an iş bulma konusunda sıkıntı yaşarsın.

@Şişman Adam Hukuk konusunda yardımcı olabilir hocam.

Hocam peki hangi bölümlere yönelmem gerekiyor sizce 2 yıllık mı 4 yıllık mı?
Hocam bu dediğime tepki gösterenler olabilir ama 2 yıllık okumanın da bir önemi kalmadı artık. Evet bazı bölümlerin 4 yıllığı yok ama 4 yıllık olan bölümde 2 yıl okumak mantıksız. İnsanlar artık çerez gibi diploma topluyor.

Paramedik güzel bir meslek fakat son atamalarda 1540 kişi aldı ve en düşük 84 puan var. Alım sayısı bir hayli düşük ve sen okulu bitirene kadar durum ne olur belli değil. Ülkede her an her şey değişebiliyor. Mesela en basitinden eksiden öğretmen olmak avantajlıydı. Şimdi yoldan çevirdiğin 10 kişiden 1 tanesi açıkta kalan öğretmendir. Çok fazla yığılma olan bölümleri tercih etmemek gerek bu durumda. İlla sağlık okumak istersen mantıklı olan hemşir olmak. Gerçekten işleri bir noktada rahat ve atama sayıları oldukça yüksek. Puan olarak da 70 ile 85 arasında bir oynama var çoğu zaman.

Ola ki atanamadın ve özele geçmek istedin işte o zaman paramedikte sıkıntı yaşarsın. Özel sektör zordur açık tabiri ile pestilini çıkartırlar kalkıp da "ben kadroluyum" diyemezsin. Bu yüzden iyi analiz etmek lazım.

Ben kendi lise bölümümden mezun olunca ortaöğretimden atandım ve benim atandığım dönemde ortaöğretim önlisanstan 3 kat daha fazla alım yaptı ve şaşırmıştık. Sonrasında gittim üniversite okudum kadememi yükselttim. Ortaöğretim giren sayısı çok ama sınav da bir o kadar kolay olduğu için bu yolu tercih ettim. 2024 KPSS sınavına girdin mi?

Ha bu aradan hedefin hukukmuş. Bence bir an önce hedefine yönel. Hastane zordur herkes katlanamaz. İlla sağlık alanına yönelmek istiyorum diyorsan da sağlığı biraz araştırman lazım.

Bu süre içinde tüm odağımı çalışmaya verirsem hukuk kazanır mıyım hocam

Haklısınız hocam bu süre içinde ne yapıp ne edip hukuk yazacağım. Allah hepimizin yardımcı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…