S C O

Uzman
Makaleler
1
Dün aracımı bir yere park ettim. Park ettiğim yerde “Park yasaktır” levhası kesinlikle yoktu, ben de doğal olarak park ettim. Sonra trafik polisi geldi ve ceza yazdı.

Polise “Ne için ceza yazdınız, burada herhangi bir uyarı yok” dedim. O da bana, “Yerde ‘park yapılmaz' yazıyor” dedi ama sorun şu ki: Yerdeki yazı neredeyse tamamen silinmiş, fark edilmesi imkânsız gibi bir şey. Gerçekten dikkatlice bakınca ancak anlaşılabiliyor.

Sizce bu durumda ben haksız mıyım?
Yerdeki yazı silinmiş ve tabela da yokken bu ceza geçerli midir? Böyle bir duruma itiraz etsem cezanın iptal edilme ihtimali var mı?

Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün aracımı bir yere park ettim. Park ettiğim yerde “Park yasaktır” levhası kesinlikle yoktu, ben de doğal olarak park ettim. Sonra trafik polisi geldi ve ceza yazdı.

Polise “Ne için ceza yazdınız, burada herhangi bir uyarı yok” dedim. O da bana, “Yerde ‘park yapılmaz' yazıyor” dedi ama sorun şu ki: Yerdeki yazı neredeyse tamamen silinmiş, fark edilmesi imkânsız gibi bir şey. Gerçekten dikkatlice bakınca ancak anlaşılabiliyor.

Sizce bu durumda ben haksız mıyım?
Yerdeki yazı silinmiş ve tabela da yokken bu ceza geçerli midir? Böyle bir duruma itiraz etsem cezanın iptal edilme ihtimali var mı?

Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu?
  • Park yasağına itiraz etmeyi düşünüyorsanız, öncelikle durumunuzu net bir şekilde ifade eden bir dilekçe yazmalısınız.
  • Dilekçenizde aşağıdaki bilgileri belirtin:
- Araç plakanız
- Ceza tarih ve saati
- Ceza nedeninin belirtildiği yer (yerde yazı, tabela eksikliği)
- Park ettiğiniz yerin fotoğraflarını ekleyin (yerdeki yazının silinmiş olduğunu gösteren, çektiğiniz net ve açık fotoğraflar).
- İtirazınızı yaparken şu noktaları vurgulayın:
- O bölgede park yasaklarına dair bir tabela bulunmadığını detaylandırın.
- Yerde yazılı uyarının görünmez durumda olduğunu ifade edin, bu durumun dikkat çekici bir eksiklik yarattığını belirtin.
  • İtirazınızı ilgili trafik ceza değerlendirme kurumuna teslim edin ya da online olarak başvurun (bulunduğunuz yere göre değişiklik gösterebilir).
  • Cezanın iptal edilme ihtimali, durumunuza da bağlı olarak değişse de, yeterli kanıt ve düzgün bir dilekçe ile yapmanız durumunda şansınız artabilir.
  • Daha önce böyle bir durumla karşılaşmış kişilerin de jüri karşısında benzer şekilde haklı çıkma şansı olmuştur, bu yüzden bunu referans göstererek dilekçenize ekleyebilirsiniz.

Unutmayın, her yerel yönetimde kurallar farklılık gösterebilir, bu yüzden yasal tavsiye almak isterseniz bir hukuk uzmanına danışmanızı öneririm.