Pasif soğutmalı fansız kasa tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Promets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 208
  • Etiketler Etiketler
    kasa

Promets

Uzman
Merhabalar, uzun süredir aklımda olup fakat faaliyete geçirmek istediğim bir mini bilgisayar projesi var. Asus pro h610t-csm anakarti ile birlikte muhtemelen i5 12400t islemci ile kullanacağım ve fansız pasif soğutması olan bir kasa arıyorum. Bu konuda Akasa markasının iki modelini bulabildim bana uyan, birincisi Galileo Ultra-slim modeli ikincisi ise Euler modeli. Malesef bu iki model Türkiye' de online mağazalarda var mış fakat şuan hiçbir online mağazada bulamıyorum. Bu konuda farklı bir öneriniz varsa paylaşabilir misiniz?

Boyutlarda önemli benim için. Modemin yanina koyup göze batmayacak şekilde sessiz sedasız çalışmasını istiyorum.

Hocam bunu gördüm inceledim ama TR de satışı var mi?

Ülkede en büyük kasıt bu maalesef ürün yok, ben dükkandaki proje için kullanmıştım ama Almanya'dan tanıdık vasıtası ile getirttim.

Router olarak mı kullanacaksınız? Merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler hocam bu fiyata iki tane benzer sistem toplarim fanli

Router olarakmı kullanacaksınız? Merak ettim.
Hayır, router olarak kullanmak için bu anakart uygun değil, tek etherneti var. Kullandigim 4 cekirdekli guzel bir router var mikrotik marka, harici ssd uzerinden router uzerinde bazi container ler çalıstiriyorum. Router rami 1 gb olduğu coklu contanier icin yeterli degil. Bu yüzden modem yanında duracak 7/24 acik kalacak en onemlisi ise fan sesi olmayip fazla boyutu olmayacak sekil bir mini pc olmasi.

Bende tek Ethernet hakkında uyaracaktım. PCI4 yuva yok, ek Ethernet takılamaz.

Uzay montaj düşünürseniz ucuza halledebilirsiniz, bir tane pasif soğutucu blok alırsınız Noctua benzeri ama ucuz.
Tek sorun tozlanma olur.

Yer cok uygun degil malesef, buyuk kasasa koyamam. Akasa kasalarin ikinci elinide bulamiyorum aksi gibi bütün iş kasanın bulunabilirliğine bağlı açıkçası.

Evde gpon var, direk fiber geliyor. Hizmet aldigim iss 100/50 hiz verdigi için bulut hizmetleri direk evden halledebiliyorum. Telekom modemi yukselti yapsin diye duruyor

Bahsettiğim şey kasasız şekilde uzay sistem, yani kasasız çıplak bir şekilde duracak sadece pasif soğutucu işlemciye takılı olacak.
Oraya gayet sığacak bir şey olacaktır pasif soğutucu yüksekliği 20/30cmi aşmıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…