Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hocam kısa ve özet geçebilir misiniz böyle detayları tam anlayamıyorum hangisi daha iyi kısaca.
Path Tracing, Ray Tracing'in aksine ışığı kaynağa kadar takip ediyor, bir örnek için birden fazla yansıma olabiliyor. Ray Tracing güneş veya ay ışığı gibi birden fazla etkenin olduğu veya ışığın cam, yarı-mat yüzeylere birden fazla çarptığı durumlarda eksik sonuç verebilir. Path Tracing daha fazla örnek ve örnek başına daha fazla yansıma ile daha iyi sonuçlar sağlıyor, yumuşak gölgelendirme ve küresel aydınlatma en iyi sonuç verdiği kısım.
Merhaba. Az önceki açtığınız konuda açıklamıştım, onu alıntıladım;
Ray Tracing teknolojisinde her nesne sadece tek bir yansıma olacak şekilde takip edilir, bölgesel olarak ışıklandırma iyileşebilir ancak küresel olarak aydınlatma sırasında yetersiz kalıyor. Path Tracing'de ekrandan kaynağa birden fazla örnekleme ile bir örnek başına daha fazla sekme hesaplanıyor. Path Tracing ile birden fazla kaynağın ve farklı nesnelerden yansıma dolayısıyla oluşan ışıktaki değişimler de hesaba katılıyor. Path Tracing ile yumuşak ışıklandırma ve küresel aydınlatma mümkün oluyor.
Şu anda teknik demolar ve bazı çalışmalar haricinde Path Tracing ve Ray Tracing'i bütün oyunu üretmek için kullanan oyun yok. Oyunlar hala klasik olan rasterizasyon ve shader ikilisiyle görüntüyü oluşturup Ray Tracing'i efekt olarak yansımalara uyguluyorlar. Epic Games'in Lumen gibi bazı icatları ve piyasadaki başka icatlarla da çok performansı azaltmadan Ray Tracing benzeri ışık efektleri üretmeye çalışıyorlar.

Yanlışsa düzeltin ama ikisini birlikte kullanınca mümkün olan en iyi ışıklandırma ve gölgelendirmeleri elde edebilirsiniz.

Birini kapatıp diğerini açmak istiyorsanız ve bu konuda sisteme çok yük binmesin diyorsanız Ray Tracing tercih etmelisiniz. Path Tracing, donanıma çok daha fazla yük bindirir.

Eğer donanım yeterliyse ikisini birlikte kullanılmalıdır diye düşünüyorum.

Merhaba. Az önceki açtığınız konuda açıklamıştım, onu alıntıladım;

Ayrıca hocam şimdi önceki konuda DLSS teknolojisiyle ilgili konu açtım ama şimdi yanlış hatırlamıyorsam konu başlığindaki konu haricinde olayı konuşmak yasak diye biliyorum ceza yememek adına bu sorum için ayrı konu oluşturdum.

Yanlışsa düzeltin ama ikisini birlikte kullanınca mümkün olan en iyi ışıklandırma ve gölgelendirmeleri elde edebilirsiniz.

Birini kapatıp diğerini açmak istiyorsanız ve bu konuda sisteme çok yük binmesin diyorsanız Ray Tracing tercih etmelisiniz. Path tracing, donanıma çok daha fazla yük bindirir.

Eğer donanım yeterliyse ikisini birlikte kullanılmalıdır diye düşünüyorum.

Kısaca path tracing daha iyi.

Hocam kısa ve özet geçebilir misiniz böyle detayları tam anlayamıyorum hangisi daha iyi kısaca.
Path Tracing, Ray Tracing'in aksine ışığı kaynağa kadar takip ediyor, bir örnek için birden fazla yansıma olabiliyor. Ray Tracing güneş veya ay ışığı gibi birden fazla etkenin olduğu veya ışığın cam, yarı-mat yüzeylere birden fazla çarptığı durumlarda eksik sonuç verebilir. Path Tracing daha fazla örnek ve örnek başına daha fazla yansıma ile daha iyi sonuçlar sağlıyor, yumuşak gölgelendirme ve küresel aydınlatma en iyi sonuç verdiği kısım.

Çözüm
Path tracing, Ray Tracing'in aksine ışığı kaynağa kadar takip ediyor, bir örnek için birden fazla yansıma olabiliyor. Ray Tracing güneş veya ay ışığı gibi birden fazla etkenin olduğu veya ışığın cam, yarı-mat yüzeylere birden fazla çarptığı durumlarda eksik sonuç verebilir. Path tracing daha fazla örnek ve örnek başına daha fazla yansıma ile daha iyi sonuçlar sağlıyor, yumuşak gölgelendirme ve küresel aydınlatma en iyi sonuç verdiği kısım.

Path traycing daha detaylı grafiği işliyor yani path traycing daha iyi demeye çalışıyorsunuz doğru mu anladım hocam.

Path traycing daha detaylı grafiği işliyor yani path traycing daha iyi demeye çalışıyorsunuz doğru mu anladım hocam.
Işık ve gölge, öyle düşünün. Grafik ile ilgili bir teknoloji değil. Bir oyunun grafiğinin ne kadar iyi olduğu, kaplama kalitesi ile ilgilidir. Ama oyunu dramatik seviyede iyi gösteren de ışıklandırma ve gölgelendirmelerdir. Bu yüzden ray tracing ve path tracing var.