Olmaz. Bir yere kaçmıyor RAM'ler. Sonra yaparsın veya yapmazsın.
Hocam ramleri takaslayacaktık ve birini seçmem gerekiyordu. GSkill'leri aldım testteler şimdi TM5'te. Heavy @anta777 kullanıyorum. 8dk oldu error yok. 15dkda sonlandırırım sanırım.

Arkadaş GSkill'in birini aktif kullanıyordu diğerini de ben kullandım zaten iki pcde de sorun yoktu muhtemelen sağlamlardır zaten

Hocam ekstra olarak. CPU-Z'de biri Ranks 1 diğeri ise Ranks 2 diyor bu ne demek?

Son düzenleme:
Hocam RAM'leri takaslayacaktık ve birini seçmem gerekiyordu. G.Skill'leri aldım testteler şimdi TM5'te. Heavy @anta777 kullanıyorum. 8dk oldu error yok. 15dakikada sonlandırırım sanırım.

Arkadaş G.Skill'in birini aktif kullanıyordu diğerini de ben kullandım zaten iki PC'de de sorun yoktu muhtemelen sağlamlardır zaten.

Hocam ekstra olarak. CPU-Z'de biri ranks 1 diğeri ise ranks 2 diyor bu ne demek?

Açıklamak gerekirse RAM'lerin üzerinde çipler olur. Single rank olanlarda genelde bu çipler RAM'in tek yüzünde bulunur. Çoğu kişi ayırt etmek için bu durumu kullanır veya RAM'in arkasındaki etikete 1R8 veya 2R8 gibi ifadelere bakar. Dual rank olan RAM'lerde ise çipler genellikle RAM'in hem ön hem arka yüzünde bulunur. Bazı istisnalar varmış araştırdığım kadarıyla ama sizin RAM'lerin onlardan olduğunu düşünmüyorum. Çiplerin 2 yüzde bulunduğu fakat çalışma mantığı olarak Single rank olan ünitelerde varmış. Araştırmam öyle diyor. Google'dan şöyle bir görsel buldum. Anlamanıza yardımcı olabilir. Sizin günlük kullanımınıza veya oyun performansınıza etki edecek bir durum değil. Onun dışında test için 15 dakika az. Bir şey varsa bile çıkmayabilir 15 dakikada. Tabii PC sizin PC'niz, istiyorsanız hiç test etmeyin.

1789478944889.webp

Son düzenleme: