• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Patriot RAM neden bu kadar ucuz?

Crestfallen

Uzman
Muadili RAM'ler 500-1000 TL farkla satılırken bu eleman inanılmaz ucuz. Bu farkın sebebini merak ediyorum. Kalitesinde feragat ettiğimiz bir şey var mı?

Marka farkı. Çoğu firma ülke pazarına girerken daha düşük kar marjı ile giriyor. DeepCool'da öyleydi mesela. Corsair veya G.Skill ilk tercih edilenler olduğundan ona yakın fiyatta satsalar alacak adam daha bilindik markaya gider. Markayı ülkeye tanıtmak ve belirli bir pazar kitlesi oluşturmak için yapılan bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı firmalar ülkelere özel fiyatlandırma yapabiliyor. Anlayacağın sürümden kazanıyorlar.

Muadili RAM'ler 500-1000 TL farkla satılırken bu eleman inanılmaz ucuz. Bu farkın sebebini merak ediyorum. Kalitesinde feragat ettiğimiz bir şey var mı?
Patriot Viper dan bahsediyorsak bende ilk gördüğümde şaşırmıştım. Galax gibi ucuza satıp sürümden falan kar ediyorlar veya marka ismini yaymaya çalışıyorlar bence.

Sektörde isim yapamıyorsa, fiyatla işi çözüyorlar kısacası.

Online satıştan kâr elde ettikleri için şirketin dönem satış hedefi tutmayınca indirim yapabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…